Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sluit aanpassen Monsieur Cannibale niet uit

30-01-2019, 15.19 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling sluit niet uit dat na Carnaval Festival ook de controversiële attractie Monsieur Cannibale wordt aangepast. Vandaag werd bekend dat de Efteling drie omstreden scènes in Carnaval Festival - die eerder onder vuur lagen vanwege vermeend racisme - binnenkort gaat vernieuwen.

Het gaat om scènes met bosjesmannen en Aziaten met spleetogen en hazentanden. Tegenover Carnaval Festival ligt al sinds 1988 de attractie Monsieur Cannibale, waar bezoekers plaatsnemen in enorme soepkommen bij een donkere kannibaal met dikke lippen en een lepel door zijn neus. Ook daarover wordt steeds vaker geklaagd, met name door internationale bezoekers.

"Uiteraard luisteren we naar alle signalen, maar tot nu toe hebben we geen aanleiding gezien om direct in te grijpen", vertelt een Efteling-woordvoerster aan Looopings. "Het zou kunnen dat we het uiterlijk van de attractie in de toekomst onder de loep nemen, maar daarvoor wachten we - net als bij Carnaval Festival - een natuurlijk moment af. Namelijk wanneer de attractie groot onderhoud nodig heeft. Er zijn echter geen concrete plannen voor."

3 miljoen
De Efteling investeert 3 miljoen euro in Carnaval Festival. Naast het aanpassen van de scènes wordt er ook geld gestoken in het vernieuwen van de karretjes en het vervangen van alle verlichting.

Monsieur Cannibale werd ontworpen door Henny Knoet, overleden in 2013. Hij bedacht ook onder meer mascotte Pardoes en verschillende sprookjes in het Sprookjesbos. Geestelijk vader van Carnaval Festival was Joop Geesink. Hij stierf in 1984, het openingsjaar van de attractie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be