Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling overdrijft hoeveelheid gesloten attracties 'om teleurstellingen te voorkomen'

21-01-2019, 18.12 uurBeeld: @promenadefotos

De Efteling heeft een opmerkelijke nieuwe tactiek bedacht om teleurstellingen bij bezoekers te voorkomen. Als het koud is, staat op de officiële Efteling-website voortaan dat álle buitenattracties in het park hoogstwaarschijnlijk gesloten zullen blijven. In werkelijkheid zijn vaak maar enkele buitenattracties dicht vanwege de weersomstandigheden.

De meeste openluchtattracties zijn namelijk ook bij slecht weer gewoon toegankelijk. Voorbeelden zijn het Sprookjesbos, de Gondoletta, Monsieur Cannibale, langlaufbaan 't Hijgend Hert, reuzenrad Die Alpenmühle, kindermolen Polka Marina, de Stoomtrein, speeltuin Kindervreugd, het Kleuterhof, het Volk van Laaf, het Avonturendoolhof en de carrousels op het Anton Pieckplein.

En ook buitenattracties als Baron 1898, De Oude Tufferbaan, uitkijktoren Pagode, schommelschip Halve Maen en de Monorail kunnen bij lage temperaturen gewoon draaien. Vandaag was bijvoorbeeld alleen houten achtbaan Joris en de Draak dicht omdat er ijs op de baan lag. Wildwaterbaan Piraña en waterachtbaan De Vliegende Hollander zijn sowieso geen onderdeel van het winteraanbod.

Aangedikt
Toch koos de Efteling voor het verspreiden van de volgende aangedikte boodschap: "In verband met de weersomstandigheden verwachten wij dat alle buitenattracties vandaag gesloten blijven."

"We willen het zekere voor het onzekere nemen", reageert een woordvoerder in gesprek met Looopings. "We vinden het belangrijk dat we teleurstellingen voorkomen. Met flinke vorst en sneeuwval zouden in theorie alle buitenattracties gesloten kunnen worden. Daarom kiezen we in het minst ideale scenario voor deze tekst."

Nuanceren
Naar aanleiding van de vragen gaat de Efteling nog eens kritisch naar de tekst kijken. "Mogelijk kunnen we die iets nuanceren", aldus de voorlichter.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be