Efteling

Efteling overdrijft hoeveelheid gesloten attracties 'om teleurstellingen te voorkomen'

21-01-2019, 18:12 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

De Efteling heeft een opmerkelijke nieuwe tactiek bedacht om teleurstellingen bij bezoekers te voorkomen. Als het koud is, staat op de officiële Efteling-website voortaan dat álle buitenattracties in het park hoogstwaarschijnlijk gesloten zullen blijven. In werkelijkheid zijn vaak maar enkele buitenattracties dicht vanwege de weersomstandigheden.

De meeste openluchtattracties zijn namelijk ook bij slecht weer gewoon toegankelijk. Voorbeelden zijn het Sprookjesbos, de Gondoletta, Monsieur Cannibale, langlaufbaan 't Hijgend Hert, reuzenrad Die Alpenmühle, kindermolen Polka Marina, de Stoomtrein, speeltuin Kindervreugd, de Kleuterhof, het Volk van Laaf, het Avonturendoolhof en de carrousels op het Anton Pieckplein.


ZIE OOK: Efteling waarschuwt bezoekers bij korte wachttijden

En ook buitenattracties als Baron 1898, De Oude Tufferbaan, uitkijktoren Pagode, schommelschip Halve Maen en de Monorail kunnen bij lage temperaturen gewoon draaien. Vandaag was bijvoorbeeld alleen houten achtbaan Joris en de Draak dicht omdat er ijs op de baan lag. Wildwaterbaan Piraña en waterachtbaan De Vliegende Hollander zijn sowieso geen onderdeel van het winteraanbod.

Aangedikt
Toch koos de Efteling voor het verspreiden van de volgende aangedikte boodschap: "In verband met de weersomstandigheden verwachten wij dat alle buitenattracties vandaag gesloten blijven."

"We willen het zekere voor het onzekere nemen", reageert een woordvoerder in gesprek met Looopings. "We vinden het belangrijk dat we teleurstellingen voorkomen. Met flinke vorst en sneeuwval zouden in theorie alle buitenattracties gesloten kunnen worden. Daarom kiezen we in het minst ideale scenario voor deze tekst."

Nuanceren
Naar aanleiding van de vragen gaat de Efteling nog eens kritisch naar de tekst kijken. "Mogelijk kunnen we die iets nuanceren", aldus de voorlichter.

ZIE OOK: Efteling roept 24 januari uit tot rustigste dag van het jaar

Reacties