Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Arjen Lubach: 'Efteling moet PandaDroom vervangen door Tower of Terror'

21-01-2019, 07.21 uur

De Efteling kan de gedateerde attractie PandaDroom beter vervangen door een soort Tower of Terror uit Disneyland Paris. Dat laat presentator, schrijver en cabaretier Arjen Lubach weten op Twitter. Lubach, vooral bekend van zijn satirische tv-programma Zondag met Lubach, vindt de 4D-bioscoop niet meer van deze tijd.

"Ze zouden op de plek van PandaDroom een soort Tower of Terror moeten bouwen", luidt de stelling van Lubach. In een poll vroeg hij zijn volgers ook om hun mening. 68 procent ziet het idee wel zitten. 32 procent gaat voor de omstreden optie "Nee, kankeroude 3D-films for the win". Tot nu toe lieten zo'n 2500 personen hun stem achter.

Het is niet helemaal duidelijk waarom Lubach plotseling over PandaDroom begint. Een dag eerder publiceerde Looopings de uitkomst van een Twitter-poll over de controversiële attractie. Daaruit bleek dat een meerderheid van de Efteling-fans het liefst ziet dat PandaDroom onmiddellijk gesloten wordt.

Bliksem
The Twilight Zone Tower of Terror in Disneyland Paris is een spectaculaire vrijevalattractie, geopend in 2007. Bezoekers betreden een verlaten hotel dat volgens het bijbehorende verhaal in 1939 werd getroffen door de bliksem. Vijf liftpassagiers zijn daardoor getransporteerd naar een andere dimensie. Als de nieuwe gasten gebruikmaken van een personeelslift, dreigen zij hetzelfde lot te ondergaan.

Afgelopen najaar besteedde Lubach al uitgebreid aandacht aan de Efteling in zijn tv-show. In een komisch filmpje liet hij verschillende bekende Efteling-bewoners aan het woord. PandaDroom bleef toen onbesproken.

Filmrecensent
Het is niet voor het eerst dat een BN'er de attractie publiekelijk door het slijk haalt. Enkele jaren geleden liet een filmrecensent van het Algemeen Dagblad zich ook zeer negatief uit over de zeventien jaar oude natuurfilm.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be