Phantasialand

Bijzondere beelden: achter de schermen bij darkride in Phantasialand

20-01-2019, 15:20 uur | Reacties

Nieuwe videobeelden tonen hoe één van de foutste attracties van Europa er achter de schermen uitziet. Vanwege een technische storing moest boottocht Hollywood Tour in het Duitse pretpark Phantasialand vanmiddag ontruimd worden. Een Nederlandse bezoeker besloot de evacuatie te filmen.

De beelden laten zien hoe passagiers uit de boten gehaald worden bij King Kong, de laatste scène van de iconische darkride. Vervolgens lopen ze via een technische ruimte naar een stalen loopbrug die zich boven de scènes bevindt. Dat zorgt voor een unieke kijk op de 29 jaar oude attractie.


ZIE OOK: Pretparkfans prijzen oubollige attractie Phantasialand de hemel in

Op de achtergrond is de achtbaan Temple of the Night Hawk te horen. Die bevindt zich boven Hollywood Tour, in hetzelfde gebouw.

Oubollig
In Hollywood Tour - geopend in 1990 - maken bezoekers een tergend langzaam boottochtje langs scènes gebaseerd op ouderwetse films als Jaws, Frankenstein, 20,000 Leagues Under the Sea, Tarzan en The Wizard of Oz. Vanwege de armoedige decors en matige effecten heeft de oubollige attractie tegenwoordig een cultstatus onder pretparkfans.ZIE OOK: Gaat Phantasialand deze winter een attractie slopen?

Reacties