Attractiepark Toverland

Familieattractie Toverland al bijna vier maanden kapot

22-01-2019, 11:10 uur | Reacties

Een familieattractie in Toverland staat al bijna vier maanden stil. Bezoekers kunnen sinds eind september geen ritje maken in de Wirbelbaum, een dubbel reuzenrad met draaiende gondels. Het Limburgse pretpark heeft nog geen idee wanneer de dertien meter hoge attractie weer open kan.

Het tollende rad bevindt zich in het overdekte themagebied Wunderwald, dat ook 's winters toegankelijk is. Officieel is de Wirbelbaum gesloten vanwege een technische storing, maar Looopings kon afgelopen najaar al melden dat er haarscheurtjes zijn aangetroffen in de constructie. Vorig jaar was de attractie tussen mei en augustus ook al meerdere keren wekenlang dicht vanwege soortgelijke problemen.


ZIE OOK: Haarscheurtjes zorgen voor problemen bij attractie Toverland

"Helaas is er nog weinig nieuws te melden", laat een woordvoerster weten. "Onze technische dienst werkt nog steeds hard om de Wirbelbaum zo snel mogelijk weer te openen, maar we kunnen nog geen tijdsindicatie geven."

Slopen
De Duitse leverancier Metallbau Emmeln is al sinds oktober bezig met onderzoek. "We hebben op dit moment nog geen uitsluitsel vanuit de fabrikant." Het slopen van de veertien jaar oude attractie zou vooralsnog niet aan de orde zijn.

Eind maart begint het zomerseizoen van Toverland. Dan zijn ook alle buitenattracties weer operationeel.

ZIE OOK: Familieattractie in Toverland blijft voorlopig dicht

Reacties