Efteling

Meerderheid Efteling-fans wil PandaDroom onmiddellijk laten sluiten

19-01-2019, 19:02 uur | ReactiesFoto: promenadefotos

Wat moet de Efteling doen met PandaDroom? Efteling-liefhebbers hebben daar een uitgesproken mening over. Een meerderheid van de fans ziet het liefst dat de controversiële attractie onmiddellijk gesloten wordt. Dat blijkt uit een poll met 952 stemmen op social media.

Al sinds de opening in 2002 is PandaDroom een vreemde eend in de bijt. Bezoekers worden geconfronteerd met problemen in de echte wereld, waarna ze het verzoek krijgen om tegen betaling lid te worden van het Wereld Natuur Fonds (WNF), de hoofdsponsor van de attractie.


ZIE OOK: Efteling-attractie PandaDroom blijft nog jaren open

In zeventien jaar tijd werd de 4D-film van PandaDroom niet vernieuwd. Alleen de muziek is meermaals aangepast. Efteling-fans vinden het inmiddels tijd voor wat anders. Looopings vroeg hen via Twitter of het een goed idee zou zijn om de gedateerde attractie nu meteen te sluiten, zelfs als er nog geen vervanger is. 62 procent is het daarmee eens.

Vreselijk
"Sterk verouderd, vies, slecht onderhouden en bovenal valt het totaal uit de toon", reageert ene Willem. "Vreselijke attractie", vindt Cemal. "Past totaal niet meer bij de kwaliteit van de Efteling." Een ander suggereert om de verouderde 4D-film niet meer te draaien, maar het speelgedeelte en restaurant bij de uitgang open te houden.

30 procent wil PandaDroom behouden of wachten met de sluiting tot er iets nieuws in de planning staat. 8 procent van de stemmers zegt geen mening te hebben.

Sloop
Het contract met het WNF loopt tot eind 2020. In 2014 waren er nog plannen om een nieuwe film te laten ontwikkelen, maar dat is er nooit van gekomen. De Bob, die naast PandaDroom ligt, wordt komend najaar gesloopt.

ZIE OOK: Efteling vervangt Bob door nieuwe dubbele familieachtbaan: Max & Moritz

Reacties