Walibi Holland

Walibi Holland veranderde naam van achtbaan op allerlaatste moment

15-01-2019, 12.36 uur | Reacties

De naam van de nieuwe achtbaan van Walibi Holland was lang onzeker. Dat vertelt directrice Mascha van Till aan Looopings. Het pretpark bouwt deze winter de spectaculaire rollercoaster Untamed. Die naam werd eind oktober onthuld, maar enkele dagen eerder was het nog volstrekt onduidelijk hoe de attractie zou gaan heten.

Via Looopings lekte de naam Timber Trip uit. "Timber Trip was een titel die we lang intern gebruikten, maar eigenlijk wisten we al dat we die niet onderscheidend genoeg vonden", aldus Van Till. "Hij is ook een beetje voorspelbaar. Veel houten achtbanen hebben 'Timber' in de naam, terwijl wij juist wilden focussen op de combinatie van hout en staal."


ZIE OOK: Wordt dit de naam van de nieuwe achtbaan in Walibi Holland?

Na verschillende sessies in Frankrijk en Nederland was er een paar dagen voor de bekendmaking nog geen definitief besluit genomen. Walibi is onderdeel van de Franse groep Compagnie des Alpes. "We moesten in de laatste week een sessie in Frankrijk afwachten. Dat leverde geen geschikte naam op."

Hectisch
Op het laatste moment is er gekozen voor Untamed. "Dat was inderdaad hectisch, maar dat gebeurt wel vaker. Eigenlijk kun je tot een half uur voor zo'n onthulling nog wisselen." Vervolgens moest er in korte tijd een logo ontworpen worden. Bij een persmoment in de nacht van 28 op 29 oktober liet een woordvoerder dan ook weten dat het getoonde logo "niet definitief" was.

Untamed - de vervanger van de houten achtbaan Robin Hood - gaat naar verwachting op 1 juli open. De hybrid coaster van de Amerikaanse firma Rocky Mountain Construction wordt 36,5 meter hoog en 1085 meter lang. De topsnelheid bedraagt 92 kilometer per uur.

ZIE OOK: Nieuwe achtbaan Walibi Holland gaat Untamed heten

Reacties