Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Efteling-musical niet zo populair als gedacht: meerdere voorstellingen geannuleerd

14-01-2019, 16:02 uur | Reacties

Een Efteling-musical die door Nederland en België toert, is niet zo populair als vooraf werd gedacht. Meerdere voorstellingen van Sprookjessprokkelaar de Musical zijn de afgelopen tijd geannuleerd. In plaatsen als Zutphen, Etten-Leur en Winschoten gaat de show niet door.

In Winschoten werden te weinig kaarten verkocht, vertelt theaterdirecteur Leo Hegge aan het Dagblad van het Noorden. "We stonden op 220 personen voor de eerste en 180 voor de tweede show, maar de Efteling wilde ze niet samenvoegen", zegt hij. "Kennelijk hebben ze zich vergist in de kosten."


ZIE OOK: Staande ovatie voor Efteling-theatershow CARO tijdens première

80 procent van de inkomsten zou naar de Efteling gaan en 20 procent naar het theater. De annulering noemt De Klinker "vervelend". "We hebben wel kosten moeten maken. Ik denk erover na of ik hun producties weer in ons programma zet."

Geen K3
In Groningen, waar de musical op 20 april gepland staat, zijn tot nu toe driehonderd kaarten verkocht. "Wat ik weet is dat de Efteling moeilijk ligt boven de grote rivieren", reageert programmeur Annerie Knol. "Het is ten slotte geen K3. Ik houd het in de gaten."

Sandra in 't Groen, manager theaterproducties bij de Efteling, laat in een reactie weten: "Het is een kwestie van planning én van financiën. We moesten dingen rechttrekken." Een woordvoerder vult aan dat er ook voorstellingen geschrapt zijn vanwege "productionele redenen". "We hebben niet de indruk dat de musical slecht loopt, integendeel. Het overgrote deel van de voorstellingen gaat dan ook gewoon door." De actuele speellijst is te vinden op de officiële Efteling-site.

CARO
Het tournee van Sprookjessprokkelaar de Musical loopt tot en met eind april. In het Efteling Theater speelt sinds afgelopen najaar de theatervoorstelling CARO.

ZIE OOK: Hoog bezoek bij première nieuwe Efteling-musical

Reacties