Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-musical niet zo populair als gedacht: meerdere voorstellingen geannuleerd

14-01-2019, 16.02 uur

Een Efteling-musical die door Nederland en België toert, is niet zo populair als vooraf werd gedacht. Meerdere voorstellingen van Sprookjessprokkelaar de Musical zijn de afgelopen tijd geannuleerd. In plaatsen als Zutphen, Etten-Leur en Winschoten gaat de show niet door.

In Winschoten werden te weinig kaarten verkocht, vertelt theaterdirecteur Leo Hegge aan het Dagblad van het Noorden. "We stonden op 220 personen voor de eerste en 180 voor de tweede show, maar de Efteling wilde ze niet samenvoegen", zegt hij. "Kennelijk hebben ze zich vergist in de kosten."

80 procent van de inkomsten zou naar de Efteling gaan en 20 procent naar het theater. De annulering noemt De Klinker "vervelend". "We hebben wel kosten moeten maken. Ik denk erover na of ik hun producties weer in ons programma zet."

Geen K3
In Groningen, waar de musical op 20 april gepland staat, zijn tot nu toe driehonderd kaarten verkocht. "Wat ik weet is dat de Efteling moeilijk ligt boven de grote rivieren", reageert programmeur Annerie Knol. "Het is ten slotte geen K3. Ik houd het in de gaten."

Sandra in 't Groen, manager theaterproducties bij de Efteling, laat in een reactie weten: "Het is een kwestie van planning én van financiën. We moesten dingen rechttrekken." Een woordvoerder vult aan dat er ook voorstellingen geschrapt zijn vanwege "productionele redenen". "We hebben niet de indruk dat de musical slecht loopt, integendeel. Het overgrote deel van de voorstellingen gaat dan ook gewoon door." De actuele speellijst is te vinden op de officiële Efteling-site.

Caro
Het tournee van Sprookjessprokkelaar de Musical loopt tot en met eind april. In het Efteling Theater speelt sinds afgelopen najaar de theatervoorstelling Caro.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be