Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractie- en Vakantiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen verkocht aan Spaanse pretparkgroep Parques Reunidos

14-03-2012, 18.30 uur

De kogel is door de kerk: Attractiepark Slagharen is niet langer in familiehanden. De Spaanse firma Parques Reunidos neemt het park in Overijssel over. Anonieme bronnen binnen de organisatie hebben dat vandaag aan Looopings gemeld.

De verkoop aan Parques Reunidos hing al langer in de lucht, al werd de overname herhaaldelijk ontkend door Slagharen-directrice Angelique Klar. Een koopsom is niet bekend.

Het park wordt onderdeel van dezelfde groep als Bobbejaanland en Movie Park Germany. Financieel gezien gaat het behoorlijk slecht met Parques Reunidos. De schuldenberg van de groep liep de afgelopen jaren alleen maar op. Daarnaast gaf kredietbeoordelaar S&P de Spanjaarden onlangs nog een negatieve bedrijfsrating.

Slagharen is in 1963 als ponypark opgericht door winkelier Henk Bemboom. De aandelen van het bedrijf waren sinds 2005 in handen van zijn twee kinderen. Zij kiezen nu eieren voor hun geld.

Meer Attractie- en Vakantiepark Slagharen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be