Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Gaslek bij bouw van nieuwe achtbaan Walibi Holland

09-01-2019, 13.08 uur

Bij de bouw van een nieuwe achtbaan in Walibi Holland is een gaslek ontstaan. Het pretpark werkt sinds afgelopen najaar aan de ruim 36 meter hoge rollercoaster Untamed, die op 1 juli opengaat. Tijdens graafwerkzaamheden werd vanochtend een gasleiding geraakt.

Dat bevestigt een woordvoerder van de Gasunie aan Looopings. Voorlopig ligt de bouw van de achtbaan - met houten ondersteuningen en een stalen rail - stil. Hoelang het herstel gaat duren, is nog niet duidelijk. "Dat hangt af van de aanpak die ter plekke gekozen wordt door onze technici, maar zoiets los je niet in een paar uurtjes op", aldus de voorlichter.

De reparatie is ingewikkeld omdat de gastoevoer naar Biddinghuizen niet afgesloten wordt. "Maar de situatie is helemaal veilig", benadrukt de woordvoerder. "De brandweer heeft het hele gebied afgezet en de gasvoorziening loopt gewoon door. Er wordt nu gekeken hoe het probleem verholpen kan worden."

Bij Walibi Holland was vanmiddag niemand bereikbaar voor commentaar. Het pretpark heeft op dit moment geen woordvoerder in dienst. Directrice Mascha van Till is in het buitenland.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be