Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disney Experiences

Grote baas Walt Disney: 'Ik wil vijftig Captain Marvel-attracties'

08-01-2019, 23.59 uur

De grote baas van de Amerikaanse Walt Disney Company heeft een opmerkelijke ontboezeming gedaan op Twitter. Algemeen directeur Bob Iger schreef in een tweet dat hij het liefst een themagebied zou bouwen rond superheldin Captain Marvel. "Met vijftig Captain Marvel-attracties, plus Captain Marvel-cruiseschepen, -hotels, -restaurants en -parades."

Disneyland Paris is sinds 2017 volledig eigendom van The Walt Disney Company. Toch hoeven we voorlopig niet te rekenen op de komst van Captain Marvel-attracties. Het is aannemelijker dat Iger een plaagstoot uitdeelde aan fans.

De Disney-directeur lag de afgelopen dagen onder vuur vanwege een interview waarin hij sneerde naar attracties die níet gebaseerd zijn op films. "Kijk naar gebieden rond Star Wars, Avatar, Cars en Frozen in de parken: het publiek zit daar veel meer op te wachten", aldus Iger. "Het is niet alsof je zomaar ergens een onbenullige achtbaan met één of ander India-thema gaat berijden. Nee, je bevindt je echt tussen de filmkarakters."

Verontwaardigd
Daarmee leek Iger te verwijzen naar de rijkelijk gedecoreerde achtbaan Expedition Everest in het Amerikaanse Disney-park Animal Kingdom. De controversiële uitspraak zorgde voor honderden woedende reacties van verontwaardigde fans. Disney-ontwerper Joe Rohde, verantwoordelijk voor Expedition Everest, wees zijn baas er via Instagram fijntjes op dat de attractie gesitueerd is in Nepal en niet in India. "De enorme creativiteit en de aandacht voor details in de Disney-parken blijft niet onopgemerkt", schreef hij. "Voor mij zal het nooit 'één of ander India-thema' zijn."

Inmiddels heeft Iger zijn woorden deels teruggenomen. "Voor de duidelijkheid: ik hou van Expediton Everest en het themagebied eromheen", liet hij weten via Twitter. "Het is een onderscheidende attractie, geen onbenullige. De populariteit bewijst dat."

Bioscoop
Overigens is Captain Marvel komend voorjaar wel in levende lijve te zien in Disneyland Paris. Van 23 maart tot en met 16 juni is ze onderdeel van de tweede editie van Marvel-festival Season of Super Heroes. De gelijknamige Marvel-film draait vanaf 6 maart in de bioscoop.

Meer Disney Experiences
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be