Disneyland Paris

Foto's: zo troosteloos ligt Disneyland Paris er nu bij

08-01-2019, 13:15 uur | ReactiesFoto: @ED92live

Een bezoek aan Disneyland Paris staat momenteel in het teken van gesloten attracties en werkzaamheden. Bezoekers van de twee Disney-parken worden op opvallend veel plekken geconfronteerd met schuttingen en steigers. Tien attracties zijn dicht. Dat zorgt voor sombere beelden, blijkt uit een fotoreportage van fansite ED92.

Een groot deel van het Walt Disney Studios Park - met attracties als Art of Disney Animation, Crush's Coaster en Cars Quatre Roues Rallye - is verdwenen achter blauwe bouwschuttingen. Bij de ingang van Crush's Coaster worden bezoekers er met behulp van een opgeplakt A4'tje op gewezen op de achtbaan dicht is. Ook Studio Tram Tour: Behind the Magic blijft de komende maanden gesloten, maar dat heeft veel weg van een bezuinigingsmaatregel. Er verandert voor zover bekend niets aan de attractie.


ZIE OOK: Disneyland Paris neemt definitief afscheid van attractie

Hetzelfde geldt voor familieachtbaan Casey Jr. - le Petit Train du Cirque en bootvaart Le Pays des Contes de Fées in themadeel Fantasyland. Spookhuis Phantom Manor is al meer dan een jaar niet toegankelijk vanwege een opknapbeurt. Bij de ingang van rondrit Autopia staat inmiddels een grote steigerconstructie. Alle treinstations van de Disneyland Railroad zijn dicht.

Bruine doos
Vanwege werkzaamheden is de gevel van The Twilight Zone Tower of Terror deels veranderd in een soort grote bruine doos. Bij de hoofdingang van het Disneyland Park en in Fantasyland werden de vijvers leeggepompt. De rondvaartboot van Thunder Mesa Riverboat Landing mist enkele onderdelen.

Ook op entertainmentgebied is er op dit moment weinig te beleven in Disneyland Paris. Stuntshow Moteurs... Action! wordt slechts één keer per dag opgevoerd. Het Animagique Theater, het Studio Theater en theater Videopolis staan leeg, net als Royal Castle Stage en het podium voor Tower of Terror. The Chaparral Theater in themagebied Frontierland is gesloopt en wordt opnieuw opgebouwd.

Festival
De kassaprijs van Disneyland Paris bedraagt op dit moment 104 euro per dag voor twee parken of 84 euro per dag voor één park. Komend weekend begint Star Wars-festival Legends of the Force. Een week later start het Festival of Pirates and Princesses.ZIE OOK: Disneyland Paris deelt exclusieve foto van opknapbeurt Phantom Manor

Reacties