Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-fans boos en teleurgesteld over aardappelsnack

02-01-2019, 16.29 uurBeeld: @twinkeltoorts, @Loehoempia

De Efteling heeft veel fans boos gemaakt met de keuze voor een nieuwe aardappelsnack. In het attractiepark worden al jaren gefrituurde aardappelspiralen op een stokje verkocht, onder de noemer 'Eigenheymer'. Tot nu toe waren de lekkernijen afkomstig van de firma Chiptwister, maar sinds 1 januari maakt de Efteling gebruik van een ander leverancier: Spirello.

Waar Chiptwister kiest voor verse aardappels die ter plekke werden gesneden, levert Spirello een voorgesneden variant uit de diepvries. Ze hoeven nog maar dertig seconden gebakken te worden.

Dat brengt een hoop klachten met zich mee. Vaste bezoekers vinden de nieuwe snack totaal niet te pruimen. "Spirello is kwalitatief zo veel slechter dan Chiptwister", meldt Kenzo Snijders op Twitter. "Het smaakt nu naar chips en ik mis echt de verse aardappelen", vindt Youri Olierhoek. "Dit had ik niet verwacht van de Efteling. Ga alsjeblieft weer terug." Simon de Bruijn laat weten: "Slechtste Chiptwister die ik ooit geproefd heb."

Zak chips
"Je zal ontzettend gemist worden", schrijft ene Esther bij een foto van een oude Eigenheymer. "Ben oprecht teleurgesteld dat de Efteling nu Spirello's verkoopt", aldus Chelsey Meijners. "Kan je net zo goed een zak chips halen. Hoop dat de oude ooit terug zullen komen!" Stefan Schulte spreekt over "het leed dat Spirello heet". "Culinair gaan ze er niet op vooruit." Kevin: "Een slechter begin van 2019 had ik me niet kunnen voorstellen."

Ook de nieuwe prijs stuit veel Efteling-fans tegen de borst. In plaats van 2,75 euro betalen bezoekers nu 3,60 euro voor een grote Eigenheymer. Een kleine variant kost 2,60 euro. "De 'XXL' is net zo groot als de normale eerst was, maar wel bijna een euro duurder én niet eens vers meer", zegt ene Mandy. "Hier gaan veel abonnementhouders niet blij mee zijn." Simon de Bruijn: "3,60 euro voor iets dat tot gisteren 2,75 was... Hopelijk gaat de Efteling snel weer terug naar de oude Eigenheymer!"

Culinair gedrocht
"Zonder schaamte verhoogt de Efteling de prijs van deze snack terwijl ze goedkoper inkopen!", is een exemplarische Twitter-reactie. "En maken ze er gelijk een culinair gedrocht van." Jeroen Sakko op Facebook: "Nu helaas diepvriesshit in plaats van verse aardappels. Jammer dat de Efteling voor kwantiteit en niet meer voor kwaliteit gaat." Leroy Mijns: "Meer betalen voor minder kwaliteit. Hoop niet dat dit een voorbode is voor de rest van 2019."

De Efteling baalt van de reacties. "We betreuren het dat niet iedereen blij is met deze wijziging", vertelt een woordvoerder aan Looopings. "We nemen alle feedback mee."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be