Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Inbrekende youtubers: 'Avonturenpark Hellendoorn heel slecht beveiligd'

28-12-2018, 12.30 uur

Avonturenpark Hellendoorn wordt heel slecht beveiligd. Tot die conclusie komen enkele youtubers nadat ze 's nachts inbraken bij het Overijsselse pretpark. In een ruim 23 minuten durende video is te zien hoe ze ongestoord door het attractiepark wandelen.

Daarbij passeren ze bekende attracties als de Monorail, boomstambaan Wild Waterval, draaiende schijf Het DrakenNest, achtbaan Tornado en wildwaterbaan Sungai Kalimantan. Er is geen beveiliging te zien. Zelfs het gangenstelsel van de overdekte achtbaan Rioolrat, waar nog enkele halloweendecoraties hangen, komen ze zonder problemen binnen.

Na afloop van het illegale bezoek vertelt één van de inbrekers hoe verbaasd hij is dat Hellendoorn ogenschijnlijk niet wordt beveiligd. "We hebben echt dik een uur gelopen, met camera's en alles. We hebben in tunnels gelopen. Er is niks gebeurd. Ik had iets veel ergers verwacht, maar het ging goed."

Volgens een woordvoerder van het attractiepark hebben de youtubers "enorm geluk gehad". Hij wil verder niet inhoudelijk op de video ingaan. "Hoe meer aandacht ze krijgen, hoe populairder ze worden. En dan gaan ze nog vaker van dit soort ongein uithalen." Mogelijk wordt er wel aangifte gedaan bij de politie.

In 2014 en 2015 werd Hellendoorn ook al het slachtoffer van inbrekende youtubers. Ook toen werd er niet ingegrepen door beveiligers.Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be