Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bobbejaanland

Bobbejaanland verwijdert twee attracties vanwege nieuwe achtbaan

27-12-2018, 21.53 uurBeeld: @bjlcentral

Bobbejaanland haalt deze winter twee attracties weg. Vanwege de komst van een triple-launch coaster moeten twee kinderattracties het veld ruimen. Het gaat om de draaimolen Dino Ride en de bootjesmolen Viking Ride, gelegen tussen achtbaan Typhoon en spinning coaster Naga Bay.

Beide attracties, gebouwd door de Duitse leverancier Mack Rides, openden in 1994. Ze zijn inmiddels afgebroken, bevestigt een woordvoerster van het Vlaamse pretpark aan Looopings. "Niet omdat er plaats nodig is voor de nieuwe achtbaan", legt ze uit. "Beide attracties pasten niet in het nieuwe thema."

Er komt iets nieuws voor kinderen in de plaats, belooft de voorlichtster. Wat het thema van de coaster wordt, maakt Bobbejaanland later bekend.

Lanceringen
De nog naamloze lanceerachtbaan van de Duitse fabrikant Gerstlauer wordt 43 meter hoog. Er komen drie lanceringen - vooruit, achteruit en weer vooruit - en meerdere inversies. In juni 2019 vindt de opening plaats.

Meer Bobbejaanland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be