Phantasialand

Wow: indrukwekkende remake van Phantasialand-achtbaan Taron

23-12-2018, 16.39 uur | Reacties

Na tien maanden bouwen is een remake van de lanceerachtbaan Taron uit Phantasialand af. Dave Lancel gebruikte computerspel Planet Coaster voor het maken van een nagenoeg perfecte digitale kopie van de spectaculaire coaster en het bijbehorende themagebied Klugheim. Daar was hij in totaal 185 uur mee bezig.

Lancel, afkomstig uit het Belgische Antwerpen, bouwde eerder bekende attracties als Big Thunder Mountain en Baron 1898 na. Taron noemt hij zijn "grootste en meest complexe project tot nu toe". Om alle verhoudingen en decorstukken kloppend te krijgen, deed de gamer een beroep op Google Earth en ruim vijfhonderd foto's.


ZIE OOK: Perfecte remake van Big Thunder Mountain uit Disneyland Paris

"Taron is de beste coaster ter wereld", vertelt Lancel aan Looopings. "Vanaf het moment dat ik Klugheim voor het eerst binnenstapte, ben ik er verliefd op." Het hoogtepunt van de rit noemt hij de tweede lancering. "De combinatie van de snelheid, het thema, de waterval waar je langs raast en de geluidseffecten is gewoon geweldig."

Taron, geopend in 2016, is een 1320 meter lange multi-launch coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin. De topsnelheid bedraagt 117 kilometer per uur.Op YouTube staat een indrukwekkende video van de bijzondere creatie. Daarop is de themawereld ook in het donker te zien, met de verlichting aan.ZIE OOK: Briljante remake van Efteling-achtbaan Baron 1898 in computerspel

Reacties