Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Wow: indrukwekkende remake van Phantasialand-achtbaan Taron

23-12-2018, 16.39 uur

Na tien maanden bouwen is een remake van de lanceerachtbaan Taron uit Phantasialand af. Dave Lancel gebruikte computerspel Planet Coaster voor het maken van een nagenoeg perfecte digitale kopie van de spectaculaire coaster en het bijbehorende themagebied Klugheim. Daar was hij in totaal 185 uur mee bezig.

Lancel, afkomstig uit het Belgische Antwerpen, bouwde eerder bekende attracties als Big Thunder Mountain en Baron 1898 na. Taron noemt hij zijn "grootste en meest complexe project tot nu toe". Om alle verhoudingen en decorstukken kloppend te krijgen, deed de gamer een beroep op Google Earth en ruim vijfhonderd foto's.

"Taron is de beste coaster ter wereld", vertelt Lancel aan Looopings. "Vanaf het moment dat ik Klugheim voor het eerst binnenstapte, ben ik er verliefd op." Het hoogtepunt van de rit noemt hij de tweede lancering. "De combinatie van de snelheid, het thema, de waterval waar je langs raast en de geluidseffecten is gewoon geweldig."

Taron, geopend in 2016, is een 1320 meter lange multi-launch coaster van de Zwitserse fabrikant Intamin. De topsnelheid bedraagt 117 kilometer per uur.



















Op YouTube staat een indrukwekkende video van de bijzondere creatie. Daarop is de themawereld ook in het donker te zien, met de verlichting aan.



Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be