Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Corpus

Nederlandse attractie krijgt vestiging in China

21-12-2018, 18.25 uur | Reacties

Een bekende Nederlandse toeristische attractie gaat uitbreiden naar China. Corpus, gelegen in Leiden, krijgt een vestiging in de Chinese stad Ma'anshan. Dat is zo'n 45 kilometer ten zuiden van Nanjing, de voormalige hoofdstad van het land.

Daarvoor heeft Corpus-oprichter Henri Remmers een licentieovereenkomst gesloten met een Chinese investeringsmaatschappij en een Chinees bouwbedrijf. Komend voorjaar moet de bouw beginnen. De opening zou dan kunnen plaatsvinden in de eerste helft van 2020.

In de educatieve attractie maken bezoekers een 'reis door de mens'. Ze wandelen als het ware door een gigantisch menselijk lichaam heen. Ondertussen leren ze hoe de mens functioneert. Het Nederlandse bedrijf Lagotronics Projects verzorgt de techniek en de speciale effecten.

Over een Corpus in China wordt al jaren gesproken. Minister-president Mark Rutte zette de eerste concrete stappen tijdens een handelsmissie in 2015. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk meer Chinese Corpus-vestigingen uit de grond worden gestampt.

China is het drukst bevolkte land ter wereld, met meer dan 1,3 miljard inwoners. In een politiek vijfjarenplan is een belangrijke rol weggelegd voor initiatieven om de gezondheid te bevorderen. Daar valt Corpus ook onder.

Reacties