Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Efteling

Interactieve Twinkeltoorts laat Efteling-bezoekers zelf toveren

22-12-2018, 12:22 uur | Reacties

Efteling-bezoekers kunnen vanaf vandaag als het ware zelf toveren. Het attractiepark verkoopt nu interactieve 'Twinkeltoortsen' die verschillende speciale effecten kunnen activeren. In themagebied Fantasierijk zijn zeven 'twinkelmomenten' verstopt. Ze zijn te herkennen aan bronskleurige plaquettes met een twinkelsymbool.

De eerste twee twinkelmomenten bevinden zich in souvenirwinkel Efteldingen. Daar kunnen bezoekers met behulp van de toorts lichten in het plafond aanzetten en tweedimensionale figuren in een etalage laten bewegen. Ook de enorme Kluis op het naastgelegen Dwarrelplein is voorzien van een effect.


ZIE OOK: Efteling haalt nieuwe toverstokken binnen één dag uit de winkel

Op de Pardoes Promenade bevindt zich een Zonnewijzer waar lucht uit de grond omhoog wordt gespoten. Even verderop staat een bronskleurig Pardoes-beeld met een knipperend lampje in een glazen bol. De laatste twee effecten zijn te vinden bij de Schatkist - schuin tegenover de attractie Symbolica - en in pannenkoekenrestaurant Polles Keuken.

Verder reageert de toorts in Symbolica op de aanwezigheid van mascotte Pardoes. Als hij in de buurt is, gaat het lampje van de toorts knipperen. Een interactieve Twinkeltoorts kost 20 euro. Dat is 12 euro duurder dan de oude, niet-interactieve variant.

De introductie van de toortsen ging niet zonder slag of stoot. Eigenlijk zouden de speciale souvenirtjes al vanaf afgelopen maandag verkrijgbaar zijn. Vanwege technische complicaties werd besloten om de toverstokken enkele uren na openingstijd alweer uit de winkel te halen.

In het Limburgse attractiepark Toverland kan sinds afgelopen zomer ook 'getoverd' worden. Daar kosten de toverstokken 24,95 euro per stuk. Het principe is afkomstig uit de Harry Potter-themagebieden in de Amerikaanse en Aziatische parken van Universal.

ZIE OOK: Toverland verstopt speciale effecten in nieuw entreegebied

Reacties