Mirabilandia

Nieuwe Ducati-achtbaan is bijna af

14-12-2018, 17:26 uur | Reacties

Een nieuwe Ducati-achtbaan in het Italiaanse pretpark Mirabilandia nadert de voltooiing. Het attractiepark opent komend voorjaar een themagebied dat volledig in het teken staat van motorfietsmerk Ducati. Hoogtepunt wordt een duellerende spike coaster met motoren.

Dat is een elektrisch aangedreven achtbaan van de Duitse fabrikant Maurer Rides, met losse tweepersoonkarretjes in de vorm van motoren. Bijzonder is dat passagiers tijdens het rijden zelf invloed kunnen uitoefenen op de snelheid.


ZIE OOK: Bouw van motorachtbaan in Ducati World begonnen

Themadeel Ducati World krijgt een oppervlakte van 35.000 vierkante meter. Uit een luchtfoto blijkt dat de dubbele achtbaan met de naam Superbike Race inmiddels bijna helemaal overeind staat. Beide banen zijn 525 meter lang en 22 meter hoog.

Er komen ook een paar kleinere attracties, waaronder enkele simulatoren. Verder omvat het 25 miljoen euro kostende themagebied verschillende horecapunten en een Ducati-souvenirwinkel. De openingsdatum is nog niet bekend. Het zomerseizoen van Mirabilandia begint op zaterdag 6 april.

ZIE OOK: Eerste ontwerpen voor nieuwe motorachtbaan in Ducati World

Reacties