Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

'Regisseur Europa-Park door negen vrouwen beschuldigd van misbruik'

14-12-2018, 14.49 uur | Reacties

Een regisseur die intensief samenwerkt met het Duitse Europa-Park komt steeds verder in het nauw. Negen verschillende vrouwen beschuldigen de bekende filmmaker Luc Besson inmiddels van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dat zegt de Vlaamse actrice Sand Van Roy (28), die een half jaar geleden voor het eerst met verhalen over misbruik naar buiten kwam.

"Ondertussen hebben er al negen vrouwen met gelijkaardige verhalen gesproken", vertelt de actrice aan Belgische media. "Niet alleen actrices, maar ook assistentes en filmstudentes. Drie van hen zijn intussen door de politie gehoord. Maar het is telkens hetzelfde verhaal."

Besson was betrokken bij de ontwikkeling van twee belangrijke attracties in Europa-Park: de darkride Arthur en de pas geopende virtualreality-achtbaan Eurosat Coastiality, gebaseerd op Bessons geflopte sciencefictionfilm Valerian and the City of a Thousand Planets.

Weinig geld
Volgens Van Roy heeft de 59-jarige Franse regisseur het steeds voorzien op jonge vrouwen met weinig geld, die hopen door te breken in de filmwereld. "En hij pikt daar met zijn macht gretig op in. Hij dwingt je tot seksuele handelingen, terwijl je dat als vrouw helemaal niet wilt."

Mogelijk komt het tot een rechtszaak. Het Franse gerecht moet nog beslissen of de omstreden filmmaker op basis van de klachten vervolgd zal worden.

Eregast
Ondanks de heftige beschuldigen werd Besson laatst wel als eregast onthaald bij de officiƫle opening van Eurosat Coastiality. Daarbij poseerde de vermeende verkrachter meermaals met de familie Mack, de eigenaar van het attractiepark. Ook zijn vrouw Virginie Besson was aanwezig. De twee zijn sinds 2004 samen.

Meer Europa-Park
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be