Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Directeur Wildlands: 'Achtbaan bouwen was geen goed idee'

05-12-2018, 16.37 uur

Achteraf gezien was het geen goed idee om een achtbaan te bouwen in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Dat zegt de pas aangestelde interim-directeur Erik van Engelen in een interview. Wildlands hoopte meer bezoekers te trekken dankzij de komst van een dubbele familieachtbaan, maar in plaats daarvan zakte het bezoekersaantal nog verder weg.

Het Drentse dierenpark verwacht dit jaar af te sluiten met zo'n 840.000 bezoekers, terwijl er was gerekend op 1,2 miljoen gasten. Bovendien wordt er naar schatting 8 miljoen euro verlies gedraaid.

Oud-directeur Frankwin van Beers had het volste vertrouwen in de boomerang coaster Tweestryd. Opvolger Van Engelen denkt daar anders over. "Ik zou er nu niet voor kiezen om dat te doen", geeft hij toe in gesprek met BNR Nieuwsradio.

Onverantwoord
"De baan staat er en bezoekers waarderen het enorm, maar het is geen nieuwe aantrekker om gasten over de streep te trekken." Was het achteraf gezien een onverantwoorde investering? "Als je mij nu die vraag stelt: ik zou die keuze nu niet maken, nee."

Wildlands heeft steken laten vallen op het gebied van marketing, denkt de nieuwe directeur. "Wij vinden dat de combinatie van een attractiepark en een dierenpark onvoldoende gewerkt heeft. Mensen zijn dan toch een beetje in dubio. Dan kun je of in het één of in het ander teleurgesteld worden."

Afgebroken
Daarom kiest men nu voor een focus op de dieren. "Als er nog attracties komen, draaien ze om het bekijken van dieren." Achtbaan Tweestryd wordt niet afgebroken, maar op rustige dagen is sinds kort slechts één van de twee banen in gebruik. Van een duel is dan geen sprake meer.

Overigens houdt Van Engelen het over een paar maanden weer voor gezien. Als interim-directeur blijft hij naar eigen zeggen waarschijnlijk "een half jaar of iets langer" zitten. Er wordt nog gezocht naar een vaste nieuwe directeur.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be