Phantasialand

Gaat Phantasialand deze winter een attractie slopen?

01-12-2018, 15.17 uur | Reacties

Moeten we deze winter afscheid nemen van een attractie in Phantasialand? Die vraag houdt een hoop pretparkfans bezig. Drie gedateerde attracties in het Duitse pretpark staan al een tijdje op de nominatielijst om verwijderd te worden, maar niemand lijkt te weten wanneer dat gaat gebeuren.

Het gaat om het ondergrondse Chinese spookhuis Geister Rikscha (1981), de overdekte achtbaan Temple of the Night Hawk (1988) en de bootjesdarkride Hollywood Tour (1990).


ZIE OOK: Pretparkfans prijzen oubollige attractie Phantasialand de hemel in

Phantasialand is inmiddels berucht om het onaangekondigd sluiten van oude attracties. Het afgelopen decennium werden zeven grote attracties gesloopt. Dat waren simulator Race for Atlantis in 2016, darkride Silbermine in 2014, boomstambanen Stonewash Creek en Wildwash Creek in 2011, Gondelbahn 1001 Nacht en vaartocht Waltztraum in 2009 en monorail Phantasialand-Jet in 2008.

Dinnershow
Het winterseizoen van Phantasialand duurt tot en met 20 januari 2019. Mocht er daarna inderdaad een attractie verdwijnen, dan lijkt Geister Rikscha de grootste kans te maken. In het gebouw van Temple of the Night Hawk en Hollywood Tour bevindt zich ook de dinnershow Fantissima. Die loopt in ieder geval nog tot en met 29 juni 2019.

Op dit moment bouwt Phantasialand een nieuw themadeel met een spectaculaire flying coaster. De openingsdatum is nog niet bekend.

ZIE OOK: Phantasialand zegt blikvanger vaarwel: simulator Race for Atlantis gesloten

Reacties