Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Kermisachtbaan beschadigd door hijskraan

01-12-2018, 01.11 uurBeeld: Laurens Top, Leroy Samyn

Een achtbaan op een Belgische kerstmarkt is beschadigd geraakt door een hijskraan. Dat gebeurde vrijdagochtend bij de rollercoaster Wild Mouse in de stad Ieper. Bij het maken van een draai raakte de kraan een steunpilaar van de dertien meter hoge attractie.

"Het was gelukkig geen steunpilaar die de volledige constructie ondersteunde", vertelt organisator Peter De Groote aan Looopings. "Een gespecialiseerde firma heeft het onderdeel kunnen herstellen. Enkele uren later werd de achtbaan opnieuw goedgekeurd." 's Middags is de Wild Mouse gewoon opengegaan zoals gepland.

De twintig jaar oude attractie van exploitant Bufkens staat sinds vorig weekend in Ieper. Ter gelegenheid van de kerstmarkt werd de achtbaan omgedoopt tot Christmas Mouse. Het evenement duurt nog tot en met woensdag 2 januari 2019.

Meer kermis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be