Efteling

Bioscoopfilm Efteling neergesabeld door critici

23-02-2012, 14:20 uur | Reacties

De eerste bioscoopfilm van de Efteling is een feit. Vanaf deze week is 'Sprookjesboom de Film' overal te zien. Een kinderhand is gauw gevuld, maar wat zeggen de Nederlandse filmcritici?

Een rondje langs de bladen, te beginnen bij Het Parool: "Op een bioscoopscherm springen de tekortkomingen extra in het oog. Er valt opmerkelijk weinig lolligs of spannends te beleven. Als zelfs de slechterik in een kinderfilm niet één leuke grap maakt, dan weet je pas zeker dat het scenario niet deugt."


ZIE OOK: Mysterieus nieuw Efteling-project: bioscoopfilm 'Koning Winter'

De Telegraaf: "Het verhaaltje ontbeert humor en is ook niet boeiend genoeg voor 73 lange minuten. Verder gaat bij deze lengte de kwaliteit van de animatie storen. Want die is voor bioscoopbegrippen gewoon erg matig."

De Volkskrant gaf twee sterren. Veel andere kranten namen niet eens de moeite om iets over de film te schrijven. Op internet is men niet veel positiever. "De animatie is ver ondermaats", meldt website Neerlands Filmdoek. "Deze film, inclusief het saaie verhaal, heeft vrijwel niets met het familiepark in Kaatsheuvel te maken. Ouders kunnen hun geld beter anders besteden."

ZIE OOK: Efteling overweegt nieuwe bioscoopfilm: binnenkort Droomvlucht The Movie?

Reacties