Gardaland Resort

Italiaans pretpark moet parkeerplaats afstaan

30-11-2018, 19:00 uur | Reacties

Slecht nieuws voor Gardaland: het Italiaanse pretpark raakt een groot deel van de parkeerplaats kwijt. Tweederde van het parkeerterrein van het bekende attractiepark moet worden afgestaan aan de gemeente. Dat heeft de Italiaanse rechter deze week besloten, melden regionale media.

Er wordt al sinds 2015 geruzied over de parkeerplaats van Gardaland. De gemeente Castelnuovo del Garda wil dat het grootste gedeelte van het gebied vrij toegankelijk wordt. Het gaat om een terrein van 114.000 vierkante meter op een totaal van 165.000 vierkante meter.


ZIE OOK: Lijk van vermiste Nederlander gevonden bij pretpark Gardaland

Gardaland is het daar niet mee eens. Nu betalen bezoekers nog 5 euro voor een parkeerplek. Daarmee is de parkeerplaats een belangrijke inkomstenbron voor het park, dat onderdeel is van de Britse groep Merlin Entertainments.

De rechter eist dat de parkeerplaats gratis wordt óf dat Gardaland de inkomsten uit het parkeerterrein afdraagt aan de gemeente. Dat zou met terugwerkende kracht ook gevolgen kunnen hebben voor het geïnde parkeergeld van de afgelopen jaren.

Waarschijnlijk gaat het park tegen de uitspraak in beroep bij de Italiaanse Raad van State.

ZIE OOK: Absurde prijsverhoging: parkeren bij Disneyland Paris kost nu 30 euro

Reacties