Efteling

Dit wordt de nieuwe achtbaan van de Efteling

25-11-2018, 16:31 uur | Reacties

Er is meer informatie bekend over de nieuwe achtbaan die de Efteling in 2020 gaat openen. Het attractiepark kondigde vorige maand aan dat de Bob vervangen zal worden door Max & Moritz: een dubbele familieachtbaan van de Duitse fabrikant Mack Rides. Inmiddels weten we wat voor soort rollercoaster de Efteling besteld heeft.

Het gaat om een zogeheten powered coaster, waarbij de treinen worden aangedreven met behulp van elektriciteit. Er komt geen zwaartekracht aan te pas: de karretjes komen in beweging doordat een elektromotor met behulp van een sleepcontact voorzien wordt van elektrische energie. Op die manier kan de snelheid voortdurend gecontroleerd worden.


ZIE OOK: Efteling vervangt Bob door nieuwe dubbele familieachtbaan: Max & Moritz

In de Benelux staan momenteel drie verschillende powered coasters van Mack Rides. Dat zijn Dynamite Express in Drievliet (2005), De Draak in Plopsaland De Panne (2004) en Bob Express in Bobbejaanland (2000). Het Duitse Europa-Park heeft al sinds 1984 de powered coaster Alpenexpress Enzian. Ook Casey Jr. in Disneyland Paris (1994) is een powered coaster, al werd die gebouwd door fabrikant Vekoma.

"Max & Moritz wordt de eerste dubbele powered coaster die we ooit gaan bouwen", vertelt Maximilian Roeser, marketingchef bij Mack Rides. "We gebruiken daarvoor het oude stationsgebouw van de bobsleebaan. Er komen twee stations, waarbij de treinen in tegenovergestelde richting vertrekken. De passagiers komen elkaar halverwege de baan tegen."

De opening van Max & Moritz staat gepland voor het voorjaar van 2020. Naar verwachting kunnen Efteling-bezoekers nog tot september 2019 een ritje maken in de Bob.

ZIE OOK: Efteling-icoon over verdwijnen Bob: 'Het is mooi geweest'

Reacties