Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Merlin Entertainments

Tientallen Europese dagattracties verbannen rietjes

26-11-2018, 15.15 uur

Tientallen pretparken en andere dagattracties in Europa gaan rietjes in de ban doen. Parkengroep Merlin Entertainments heeft besloten om vanaf eind 2018 te stoppen met het gebruiken van plastic rietjes. Er komen recyclebare rietjes voor in de plaats. Die worden alleen uitgedeeld als bezoekers erom vragen.

Bij de Britse firma Merlin Entertainments horen attractieparken als Alton Towers en Thorpe Park in Groot-Brittannië, Heide Park in Duitsland en Gardaland in Italië. Ook de drie Legoland-parken in Denemarken, Duitsland en Groot-Brittannië zijn onderdeel van Merlin.

Verder omvat de Britse groep reuzenrad The London Eye en alle vestigingen van bijvoorbeeld Madame Tussauds, Sea Life en The Dungeons.

"Zoals veel van onze gasten maken wij ons grote zorgen over de negatieve impact die plastic wegwerpartikelen hebben op het milieu", zegt Merlin-directeur Nick Varney. "Daarom gaan we onmiddellijk actie ondernemen."

Eerder besloten Disneyland Paris en het Spaanse PortAventura World al om vanaf volgend jaar geen plastic rietjes meer aan te bieden.

Meer Merlin Entertainments
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be