Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Nieuwe directeur voor Nederlandse achtbaanbouwer Vekoma

22-11-2018, 11.25 uur

Eén van de bekendste achtbaanbouwers ter wereld verwelkomt een nieuwe directeur. Vanaf 1 januari 2019 vervult Har Kupers de functie van bestuursvoorzitter bij het Nederlandse bedrijf Vekoma. Hij vervangt Henk Roodenburg, die sinds 2001 algemeen directeur is.

Kupers begon bijna dertig jaar geleden bij Vekoma als achtbaaningenieur. Tegenwoordig is hij operationeel directeur. In die hoedanigheid is hij ook actief in verschillende veiligheidscommissies in de pretparkbranche.

Vekoma produceerde de afgelopen decennia meer dan 350 verschillende achtbanen voor attractieparken over de hele wereld. Bekende voorbeelden zijn de Python en Vogel Rok in de Efteling, Speed of Sound en Xpress in Walibi Holland, Booster Bike in Toverland en Big Thunder Mountain, Space Mountain en Rock 'n' Roller Coaster in Disneyland Paris.

In maart dit jaar werd het bedrijf overgenomen door de Japanse firma Sansei Technologies. Het hoofdkantoor met ruim 350 medewerkers bevindt zich nog steeds in het Limburgse Vlodrop.

Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be