Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Phantasialand

Naam van nieuwe achtbaan Phantasialand afgekeurd

20-11-2018, 22:03 uur | Reacties

Moet Phantasialand op zoek naar een andere naam voor een nieuwe achtbaan? Het Duitse pretpark bouwt momenteel de langste flying coaster ter wereld. Het was de bedoeling dat de attractie F.L.Y. zou gaan heten, maar die naam is afgekeurd door toezichthouder European Union Intellectual Property Office (EUIPO).

Phantasialand heeft in juni 2017 een aanvraag gedaan om F.L.Y. als handelsmerk te mogen gebruiken. Vervolgens dienden twee verschillende bedrijven een bezwaar in: het Portugese schoenenmerk Fly London en de Duitse fietsenproducent Möve Bikes, de bedenker van aandrijfsysteem Cyfly. De firma's vreesden voor verwarring met hun merk.

ZIE OOK: Phantasialand decoreert gigantische muur bij nieuwe achtbaan

Merkenbureau EUIPO zag nog een ander bezwaar om de merknaam F.L.Y. toe te kennen aan Phantasialand: het woord is te algemeen. "De term 'fly' betekent letterlijk vliegen in het Engels", staat in een rapport dat afgelopen vrijdag gepubliceerd werd. "Dat er puntjes tussen staan is niet genoeg om het merk onderscheidend te maken. Voor consumenten verandert de betekenis immers niet."

Onderscheiden
Daarom besloot het bureau om de aanvraag van Phantasialand af te wijzen. "Het woord mist onderscheidend vermogen. De term vervult niet de wezenlijke functie van een handelsmerk, namelijk diensten van een bedrijf kunnen onderscheiden van die van concurrenten. Derhalve kan het niet worden ingeschreven."

Phantasialand heeft de aanvraag inmiddels formeel teruggetrokken. De kans is dus aanwezig dat de achtbaan anders gaan heten dan tot nu toe werd gecommuniceerd. Wanneer de flying coaster opengaat, is nog niet bekendgemaakt.

Goedgekeurd
Overigens hoeft het pretpark niet te vrezen voor de naam van het nieuwe themagebied Rookburgh, waar de nieuwe attractie komt te liggen. Die merknaam is vorig jaar al wel goedgekeurd door EUIPO.

ZIE OOK: Exclusieve bouwfoto's van nieuwe flying coaster Phantasialand

Reacties
Bijdrage