Efteling

Foto's: bouw van nieuw Efteling-sprookje begonnen

20-11-2018, 22.48 uur | Reacties

De Efteling is gestart met de bouw van een nieuw sprookje. In het Sprookjesbos wordt vanaf vandaag gewerkt aan het sprookje van De Zes Zwanen, dat in het najaar van 2019 opengaat. Het dertigste sprookje in het bos wordt anders dan alle voorgangers: voor het eerst komt er naast een klassiek sprookjestafereel ook een mini-attractie.

Bezoekers - jong en oud - kunnen straks een vaartochtje maken door het slot waar het verhaal van De Zes Zwanen wordt uitgebeeld. Ze nemen daarvoor plaats op één van de zes zwanen uit het verhaal van de gebroeders Grimm.


ZIE OOK: Efteling kondigt nieuw sprookje aan: De Zes Zwanen

Het sprookje komt te liggen in een gebied van 1500 vierkante meter, tussen De Nieuwe Kleren van de Keizer en de grot van Sneeuwwitje op het Herautenplein. Dat is aan de rand van de huidige parkeerplaats, die over enkele jaren verdwijnt. Ter gelegenheid van de komst van De Zes Zwanen wordt de tuin bij het landhuis van de stiefmoeder van Assepoester opnieuw aangelegd.

Slot
De komende weken wordt 350 kubieke meter zand uitgegraven, waarna in de loop van december tachtig kubieke meter beton gestort kan worden. De betonnen bak wordt later omgetoverd tot een vijver met 75.000 liter water. Begin 2019 start de bouw van het vijftien meter hoge slot, dat een oppervlakte heeft van 350 vierkante meter. Het gebouw zal bestaan uit 29.000 kilo staal.

In september bracht de Efteling voor het eerst een tekening van het sprookje naar buiten. Ontwerper Sander de Bruijn vertelde onlangs in een interview wat bezoekers precies van De Zes Zwanen mogen verwachten.

ZIE OOK: Efteling-ontwerper onthult plannen voor nieuw sprookje De Zes Zwanen

Reacties