Walibi Holland

Walibi Holland probeert sporen uit te wissen na Nintendo-rel

19-11-2018, 18:04 uur | ReactiesFoto: DeLaVrie Media

Walibi Holland probeert een conflict met Nintendo te sussen. Tijdens de drukbezochte Halloween Fright Nights in het pretpark werden de afgelopen jaren zonder toestemming verschillende Nintendo-personages ingezet. De Japanse spellenfabrikant was daar niet bepaald blij mee. Uit angst voor represailles, zoals een flinke schadeclaim, zijn online verwijzingen naar de Nintendo-figuren nu in alle stilte verwijderd.

Walibi heeft sinds 2015 een halloweengebied met de naam Game Over, waar herkenbare karakters uit games rondlopen. Voorbeelden zijn Mario, Luigi, Ash Ketchum, Zelda, Spider-Man, Harley Quinn en de Riddler. Het attractiepark vroeg partijen als Disney en Nintendo nooit toestemming voor het gebruiken van de auteursrechtelijk beschermde figuren.


ZIE OOK: Nintendo overweegt juridische stappen tegen Walibi vanwege halloweenpersonages

Nintendo meldde eind oktober al aan Looopings dat er juridische stappen overwogen worden tegen Walibi vanwege mogelijke copyrightschending. Een Disney-woordvoerder liet weten: "Onze juridische teams zijn op de hoogte van deze situatie."

Inmiddels voelt Walibi kennelijk nattigheid. Op het YouTube-kanaal van het park zijn de halloweencompilatievideo's van 2015, 2016 en 2017 - waarin meerdere game-personages voorkwamen - plotseling verdwenen. "De content is verouderd en daarom zijn de aftermovies helaas verwijderd", luidt de officiële uitleg. Opvallend genoeg werden de video's uit 2011, 2012, 2013 en 2014 níet weggehaald.

Bovendien komt Game Over nauwelijks voor in de aftermovie van dit jaar. Er worden alleen beelden getoond van een man in een bodysuit met een laser op zijn hand. Van de veertien verschillende karakters in Game Over is dat de enige die Walibi niet heeft gestolen van een externe partij.ZIE OOK: Walibi Holland verdedigt gebruik Spider-Man: 'We noemen de naam niet'

Reacties