Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland probeert sporen uit te wissen na Nintendo-rel

19-11-2018, 18.04 uurBeeld: DeLaVrie Media

Walibi Holland probeert een conflict met Nintendo te sussen. Tijdens de drukbezochte Halloween Fright Nights in het pretpark werden de afgelopen jaren zonder toestemming verschillende Nintendo-personages ingezet. De Japanse spellenfabrikant was daar niet bepaald blij mee. Uit angst voor represailles, zoals een flinke schadeclaim, zijn online verwijzingen naar de Nintendo-figuren nu in alle stilte verwijderd.

Walibi heeft sinds 2015 een halloweengebied met de naam Game Over, waar herkenbare karakters uit games rondlopen. Voorbeelden zijn Mario, Luigi, Ash Ketchum, Zelda, Spider-Man, Harley Quinn en de Riddler. Het attractiepark vroeg partijen als Disney en Nintendo nooit toestemming voor het gebruiken van de auteursrechtelijk beschermde figuren.

Nintendo meldde eind oktober al aan Looopings dat er juridische stappen overwogen worden tegen Walibi vanwege mogelijke copyrightschending. Een Disney-woordvoerder liet weten: "Onze juridische teams zijn op de hoogte van deze situatie."

Inmiddels voelt Walibi kennelijk nattigheid. Op het YouTube-kanaal van het park zijn de compilatievideo's van 2015, 2016 en 2017 - waarin meerdere game-personages voorkwamen - plotseling verdwenen. "De content is verouderd en daarom zijn de aftermovies helaas verwijderd", luidt de officiële uitleg. Opvallend genoeg werden de video's uit 2011, 2012, 2013 en 2014 níet weggehaald.

Bovendien komt Game Over nauwelijks voor in de aftermovie van dit jaar. Er worden alleen beelden getoond van een man in een bodysuit met een laser op zijn hand. Van de veertien verschillende karakters in Game Over is dat de enige die Walibi niet heeft gestolen van een externe partij.Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be