Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Leveranciers

Attractiebouwer ontwikkelt vliegsimulator waarin bezoekers liggen

19-11-2018, 21.32 uur

Een attractiebouwer uit Groot-Brittannië heeft een bijzondere nieuwe vliegsimulator ontwikkeld. De firma Holovis presenteerde afgelopen week de zogeheten 'li-fly': een simulator waarin passagiers op hun buik liggen. Op die manier krijgen ze écht het gevoel dat ze over een landschap vliegen.

Het concept wordt "'s werelds eerste vliegende flying theater" genoemd. "We hebben het principe van een vliegsimulator opnieuw uitgevonden", laat Holovis weten. Inzittenden hangen in een bewegend harnas terwijl ze een film bekijken in een gigantische projectiekoepel.

Vliegsimulatoren schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond in Europa. Voorbeelden zijn L'Extraordinaire Voyage in het Franse pretpark Futuroscope (2016), Flying Dreams in het Spaanse pretpark Ferrari Land (2017), Voletarium in het Duitse Europa-Park (2017) en This is Holland in Amsterdam (2017). Het grote verschil met het nieuwe model is dat bezoekers daarin zitten in plaats van liggen.

Holovis is bekend als de leverancier van de simulator The Forbidden Caves in Bobbejaanland.



Meer leveranciers
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be