Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Fabrikanten

Attractiebouwer ontwikkelt vliegsimulator waarin bezoekers liggen

19-11-2018, 21:32 uur | Reacties

Een attractiebouwer uit Groot-Brittannië heeft een bijzondere nieuwe vliegsimulator ontwikkeld. De firma Holovis presenteerde afgelopen week de zogeheten 'li-fly': een simulator waarin passagiers op hun buik liggen. Op die manier krijgen ze écht het gevoel dat ze over een landschap vliegen.

Het concept wordt "'s werelds eerste vliegende flying theater" genoemd. "We hebben het principe van een vliegsimulator opnieuw uitgevonden", laat Holovis weten. Inzittenden hangen in een bewegend harnas terwijl ze een film bekijken in een gigantische projectiekoepel.


ZIE OOK: Nieuwe attractie in Amsterdam: spectaculaire vliegsimulator geopend

Vliegsimulatoren schoten de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond in Europa. Voorbeelden zijn L'Extraordinaire Voyage in het Franse pretpark Futuroscope (2016), Flying Dreams in het Spaanse pretpark Ferrari Land (2017), Voletarium in het Duitse Europa-Park (2017) en This is Holland in Amsterdam (2017). Het grote verschil met het nieuwe model is dat bezoekers daarin zitten in plaats van liggen.

Holovis is bekend als de leverancier van de simulator The Forbidden Caves in Bobbejaanland.ZIE OOK: Nieuwe attractie: darkride, lift en achtbaan in één

Reacties