Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Demonstraties en blokkades bij ingang Disneyland Paris

18-11-2018, 12.22 uur | Reacties

Actievoerders blokkeren de ingang van Disneyland Paris. Bij de kassa's op de parkeerplaats wordt gedemonstreerd tegen de hoge brandstofprijzen in Frankrijk. Tientallen boze burgers, die zich 'gilets jaunes' (gele hesjes) noemen, hebben meerdere toegangspoorten afgesloten.

In heel Frankrijk wordt al enkele dagen massaal geprotesteerd tegen prijsstijgingen van benzine, met name bij supermarkten en tolwegen. Dat zorgt voor enorm veel overlast en vertragingen. De grootschalige acties volgen na oproepen via social media. Binnen de kortste keren zijn vervolgens talloze lokale actiegroepen opgericht.

Vandaag - op de 90e verjaardag van Mickey Mouse - hebben de actievoerders het gemunt op Disneyland. Daardoor zijn op dit moment slechts twee poortjes open. Volgens ooggetuigen laten de demonstranten soms zelf wachtende automobilisten door, zonder dat zij parkeergeld betaald hebben. Een parkeerplek kost sinds kort 30 euro per dag.

Disneyland Paris heeft nog niet op het protest gereageerd. Er wordt geen melding van gemaakt op de officiële social media-kanalen van het resort. Politieagenten kijken toe, maar doen niets.

Meer Disneyland Paris