Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Zo worden meeuwen verjaagd uit Disneyland Paris

17-11-2018, 19.35 uur

Net als veel andere plekken kampt Disneyland Paris met overlast door meeuwen. Het pretparkresort heeft echter een ingenieuze, discrete manier gevonden om de dieren te verjagen, zonder de bezoekers tot last te zijn.

Om de meeuwen te verdrijven, worden deze winter roofvogels ingezet. Kokmeeuwen zijn daar bang voor. Van 19 november 2018 tot en met eind februari 2019 is in de Disney-parken een valkenier actief. Hij laat zijn haviken rondjes vliegen in Disneyland Paris. Op die manier blijven hinderlijke meeuwen op afstand.

Volgens Disneyland gaat het om een natuurlijke methode, waarbij de roofvogels geen fysiek contact hebben met de meeuwen. Het doel is niet om álle meeuwen te verjagen, maar om de bestaande populatie te verminderen en te reguleren.

De aanpak is niet nieuw: Disneyland Paris huurt de valkenier al enkele jaren in zodra de overlast door meeuwen toeneemt. Daarvoor kreeg het resort expliciete toestemming van de Franse autoriteiten.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be