Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Beekse Bergen

Safaripark Beekse Bergen reageert op schokkende hyena-video

17-11-2018, 18.24 uur

Safaripark Beekse Bergen heeft gereageerd op een schokkende video van enkele vechtende hyena's, die vandaag op videosite Dumpert verscheen. In het filmpje van één minuut is te zien hoe een kleine hyena meermaals wordt gebeten door een groep agressieve soortgenoten.

"Hyena's eten hyena op", luidt de titel op Dumpert, gevolgd door de komisch bedoelde omschrijving "Safaripark Beekse Bergen doet niet genoeg voeren". De beelden zijn inmiddels ruim 100.000 keer bekeken. Veel kijkers vragen zich af of de gewonde hyena het gevecht wel heeft overleefd.

In een reactie laat het Brabantse dierenpark weten dat het incident relatief goed is afgelopen. "Begin deze week zijn onze dierverzorgers begonnen met de introductie van een nieuwe hyenaman in onze hyenagroep", vertelt een woordvoerder aan Looopings. De dieren zitten sinds woensdag bij elkaar in het buitenverblijf. Dat verliep in eerste instantie rustig.

"Vanochtend ontstond er een conflict in de groep en werd de hyenaman aangevallen door enkele hyenavrouwen. Dierenverzorgers die in de buurt waren, zijn direct naar het hyenaverblijf gegaan, waarna de rust in de groep is wedergekeerd."

Het lukte de verzorgers binnen vijf minuten om de hyena's van elkaar te scheiden. "In een hyenagroep heeft de vrouw het voor het zeggen. Mannen staan het laagst in de rangorde." Het mannetje heeft enkele bijtwonden, waar hij naar verwachting volledig van zal herstellen. "We betreuren uiteraard dat dit heeft plaatsgevonden. Onze aandacht gaat nu uit naar het herstel."

Meer Beekse Bergen
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be