Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
PortAventura World

Plannen onthuld voor Sesamstraat-attractie van 15 miljoen euro

14-11-2018, 10.04 uur | Reacties

Liefhebbers van Sesamstraat kunnen volgend jaar hun hart ophalen in het Spaanse pretpark PortAventura. Daar opent in 2019 een interactieve darkride die in het teken staat van de wereldberoemde tv-serie. Dinsdag werden alvast enkele details onthuld op pretparkbeurs IAAPA Attractions Expo in Florida.

Tijdens een zes minuten durende rit gaan bezoekers detective Grover helpen met het oplossen van een mysterie in Sesamstraat. Daarvoor worden bewegende figuren gecombineerd met videoschermen. Passagiers kunnen punten verzamelen door te schieten op meer dan tweeduizend virtuele en fysieke doelen.

De attractie van 15 miljoen euro komt te liggen in een nieuw gebouw van 1300 vierkante meter, gelegen in het bestaande themagebied Sésamo Aventura. Twee 180 graden-schermen zorgen ervoor dat inzittenden door het kasteel van Graaf Tel kunnen vliegen en in de vuilnisbak van Oscar kunnen duiken. Het verhaal wordt uitgelegd aan de hand van een tien minuten durende voorshow.

Pino
De animatronics komen uit de fabriek van de Amerikaanse leverancier Sally Corporation, bekend van attracties als Challenge of Tutankhamen in Walibi Belgium, Laser Raiders in Legoland Windsor en La Aventura de Scooby-Doo in Parque Warner Madrid. Op de beurs werd alvast een animatronic gepresenteerd van de reusachtige gele vogel Big Bird, de neef van 'onze' Pino.

"Themaparken zijn een effectieve manier om kinderen en families te betrekken bij hun favoriete karakters", zegt Ed Wells van het Amerikaanse moederbedrijf Sesame Workshop. "PortAventura World en Sally Corporation creëren een meeslepende ervaring die onze personages voor het oog van de gasten tot leven wekken."

Meer PortAventura World