Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand raakt titel 'beste pretpark van Duitsland' kwijt

14-11-2018, 13.33 uur

Phantasialand mag zich niet langer het beste pretpark van Duitsland noemen. Het afgelopen jaar pronkte het attractiepark in Brühl stelselmatig met de titel 'Deutschlands bester Freizeitpark', naar aanleiding van een verkiezing van fansite Parkscout.

Ondanks een uitgebreide campagne op social media is het Phantasialand niet gelukt om die prijs te behouden. Gisteren werden de nieuwe winnaars bekend. Dit keer eindigde Europa-Park op de eerste plaats in de verkiezing voor beste themapark.

De prijzen voor het park met de beste prijs-kwaliteitverhouding, het park met de beste horeca en het meest kindvriendelijke park gingen ook naar Europa-Park. Er is ruim 50.000 keer gestemd.

Tegenwoordig bestaan er tientallen verschillende awards voor attractieparken, de één nog onbenulliger dan de ander. Het winnen van een pretparkprijs stelt vandaag de dag dan ook maar weinig voor. Toch koos Phantasialand ervoor om voortdurend met de onbeduidende prijs te koketteren, inclusief een expliciete vermelding in het logo.

Dat kwam het attractiepark op veel kritiek te staan, onder meer van een gerenommeerd Duits tijdschrift en een Nederlandse recreatie-expert.

Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be