Phantasialand

Phantasialand raakt titel 'beste pretpark van Duitsland' kwijt

14-11-2018, 13:33 uur | Reacties

Phantasialand mag zich niet langer het beste pretpark van Duitsland noemen. Het afgelopen jaar pronkte het attractiepark in Brühl stelselmatig met de titel 'Deutschlands bester Freizeitpark', naar aanleiding van een verkiezing van fansite Parkscout.

Ondanks een uitgebreide campagne op social media is het Phantasialand niet gelukt om die prijs te behouden. Gisteren werden de nieuwe winnaars bekend. Dit keer eindigde Europa-Park op de eerste plaats in de verkiezing voor beste themapark.


ZIE OOK: Duits tijdschrift kraakt Phantasialand af: 'Een regelrechte ramp'

De prijzen voor het park met de beste prijs-kwaliteitverhouding, het park met de beste horeca en het meest kindvriendelijke park gingen ook naar Europa-Park. Er is ruim 50.000 keer gestemd.

Tegenwoordig bestaan er tientallen verschillende awards voor attractieparken, de één nog onbenulliger dan de ander. Het winnen van een pretparkprijs stelt vandaag de dag dan ook maar weinig voor. Toch koos Phantasialand ervoor om voortdurend met de onbeduidende prijs te koketteren, inclusief een expliciete vermelding in het logo.

Dat kwam het attractiepark op veel kritiek te staan, onder meer van een gerenommeerd Duits tijdschrift en een Nederlandse recreatie-expert.

ZIE OOK: 'Raar dat Phantasialand zich beste pretpark van Duitsland noemt'

Reacties