Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Movie Park Germany

Man opgepakt voor bommelding Movie Park Germany

10-11-2018, 13.50 uur | Reacties

De Duitse politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van het doen van een bommelding bij Movie Park Germany. Het Duitse attractiepark moest op vrijdagavond 26 oktober halsoverkop gesloten worden nadat er telefonisch een dreigement was binnengekomen.

Een anonieme beller vertelde dat er een bom zou afgaan in het pretpark. Elfduizend bezoekers werden vervolgens stapsgewijs geëvacueerd. Na uitgebreid onderzoek hebben agenten een 19-jarige man uit Essen kunnen aanhouden. Bij een huiszoeking zijn donderdag een smartphone en een simkaart in beslag genomen.

Inmiddels heeft de tiener toegegeven dat hij achter het bewuste telefoontje zat. Hij wilde naar eigen zeggen afspreken met een persoon die zich mogelijk in Movie Park bevond.

Na de bommelding kwamen uit voorzorg vele tientallen brandweerwagens, ambulances en politieauto's naar het attractiepark. Bovendien liep Movie Park een hoop geld mis door de onverwachte sluiting. Of de knul daarvoor financieel aansprakelijk kan worden gesteld, wordt momenteel onderzocht.

Meer Movie Park Germany