Movie Park Germany

Man opgepakt voor bommelding Movie Park Germany

10-11-2018, 13:50 uur | Reacties

De Duitse politie heeft een man opgepakt die verdacht wordt van het doen van een bommelding bij Movie Park Germany. Het Duitse attractiepark moest op vrijdagavond 26 oktober halsoverkop gesloten worden nadat er telefonisch een dreigement was binnengekomen.

Een anonieme beller vertelde dat er een bom zou afgaan in het pretpark. 11.000 bezoekers werden vervolgens stapsgewijs geƫvacueerd. Na uitgebreid onderzoek hebben agenten een 19-jarige man uit Essen kunnen aanhouden. Bij een huiszoeking zijn donderdag een smartphone en een simkaart in beslag genomen.


ZIE OOK: Movie Park Germany gesloten vanwege bommelding: 11.000 bezoekers weggestuurd

Inmiddels heeft de tiener toegegeven dat hij achter het bewuste telefoontje zat. Hij wilde naar eigen zeggen afspreken met een persoon die zich mogelijk in Movie Park bevond.

Na de bommelding kwamen uit voorzorg vele tientallen brandweerwagens, ambulances en politieauto's naar het attractiepark. Bovendien liep Movie Park een hoop geld mis door de onverwachte sluiting. Of de knul daarvoor financieel aansprakelijk kan worden gesteld, wordt momenteel onderzocht.

ZIE OOK: Bobbejaanland gesloten op last van politie: 'Gemaskerde man met verdachte rugzak gespot'

Reacties