Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Kermis

Man doodgereden door achtbaan

10-11-2018, 02.56 uur | Reacties

Een 44-jarige man is om het leven gekomen nadat hij werd geraakt door een achtbaankarretje. Dat gebeurde deze week op de kermis in de Duitse stad Hamburg. Het slachtoffer was werkzaam bij de achtbaan Alpen Coaster. Tijdens testritten stond de medewerker per ongeluk nog op de baan.

Hij werd woensdag rond 17.50 uur op volle snelheid geraakt door een voertuig. Reanimatiepogingen haalden niets uit. De man raakte ernstig gewond en stierf ter plekke. Er is een onderzoek gestart naar de precieze toedracht van het incident.

Afgelopen zomer vond er ook al een ongeluk plaats bij de attractie van exploitant Vorlop. In juli raakten vier personen gewond toen twee karretjes op elkaar botsten. De slachtoffers liepen onder meer een gebroken arm en een whiplash op.

De Alpen Coaster is 13,5 meter hoog en 460 meter lang. De kermis in Hamburg begon op vrijdag.

Meer kermis
Reacties
Vanwege Europese regelgeving verschijnt het reactieveld alleen wanneer Facebook-gebruikers ingelogd zijn in hun browser en in hun account toestemming hebben gegeven voor het gebruik van plug-ins. Als niet aan die voorwaarden is voldaan, zijn er geen reacties zichtbaar.
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be