Wanneer gaan de pretparken weer open? Check looopings.nl/open voor alle data.
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Wildlands kiest voor bezuinigingen op rustige dagen

09-11-2018, 19:21 uur | Reacties

Wildlands Adventure Zoo Emmen gaat op rustige dagen een aangepast programma aanbieden. Het is één van de bezuinigingsmaatregelen waarmee het noodlijdende Drentse dierenpark probeert om het hoofd boven water te houden. Dit jaar draait Wildlands naar verwachting 8 miljoen euro verlies.

Het uitgeklede programma wordt tot half februari gehanteerd op doordeweekse dagen buiten de kerstvakantie. "We werken dan met een vaste looproute, waarbij steeds een deel van het park geopend is", legt een woordvoerster uit.


ZIE OOK: Rampjaar voor Wildlands Emmen: 8 miljoen euro verlies ondanks nieuwe achtbaan

Zo zijn de attracties en horecagelegenheden in themagebied Nortica tussen 10.00 en 13.00 open. In themadeel Serenga vinden tussen 11.30 en 15.00 uur activiteiten plaats. Omdat de savanne in Serenga leeg is, rijdt daar een treintje. De dieren die normaal gesproken op de savanne staan, zijn in de wintermaanden in hun binnenverblijven te zien.

Van 12.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers terecht in het overdekte speelgebied Animazia. Wildlands raadt aan om het parkdeel Jungola te bezoeken tussen 14.30 en 17.00 uur, al is rondvaart Rimbula River al vanaf 10.00 uur in bedrijf. Gisteren werd al bekend dat de helft van de dubbele familieachtbaan Tweestryd voortaan op rustige dagen dicht blijft.

Er zijn ter compensatie wel zeven extra dierenpresentaties per dag.

ZIE OOK: Tweestryd wordt Eénstryd: Wildlands sluit helft van dubbele achtbaan

Reacties