Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Tweestryd wordt Eénstryd: Wildlands sluit helft van dubbele achtbaan

08-11-2018, 17.26 uur

De nieuwe achtbaan van Wildlands Adventure Zoo Emmen wordt gedeeltelijk gesloten. Het Drentse dierenpark presenteerde afgelopen voorjaar de dubbele boomerang coaster Tweestryd aan het publiek, met twee duellerende banen naast elkaar. Vanwege de lage bezoekersaantallen is op rustige dagen slechts één van de twee banen toegankelijk.

Het gaat om een besparing, bevestigt een woordvoerster van Wildlands aan Looopings. "Buiten de weekenden en vakanties wisselen de achtbanen elkaar op dit moment af", legt ze uit. "De ene dag is de linker baan open, de andere dag de rechter."

Het is belangrijk dat beide banen ongeveer even vaak geopend zijn, aldus de voorlichtster. Het oorspronkelijke race-element van de attractie is namelijk gekoppeld aan een teller die bepaalt hoeveel geld er wordt opgehaald voor een goed doel. "Door dagelijks te wisselen van baan, houden we de teller eerlijk."

Wildlands maakte afgelopen week bekend een reeks bezuinigingsmaatregelen door te gaan voeren vanwege aanhoudende financiële problemen. Dit jaar rekent het park op 8 miljoen euro verlies en een flinke daling van het aantal bezoekers. Binnenkort gaat de entreeprijs omlaag. Er wordt ook bezuinigd op marketing, onderhoud en entertainment.

Eigenlijk had de komst van de nieuwe achtbaan juist moeten zorgen voor meer gasten. Beide banen van Tweestryd, gebouwd door de Nederlandse fabrikant Vekoma, zijn twintig meter hoog en 218 meter lang. De topsnelheid ligt op 60 kilometer per uur.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be