Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Madurodam

Madurodam introduceert themamuziek: 'Je vliegt meteen een andere wereld in'

23-11-2018, 20.36 uur | Reacties

In navolging van parken als de Efteling en Toverland heeft Madurodam zelf themamuziek laten maken. Op verschillende plekken in het Haagse themapark klinkt tegenwoordig een melodie die speciaal voor Madurodam gecomponeerd is. Looopings kan als eerste een compilatie van de soundtrack laten horen.

"Onze overdekte attracties hebben eigen muziek, maar daarnaast is onze entree onlangs ook voorzien van een speciaal hoofdthema", vertelt een woordvoerster. "Bij binnenkomst is de muziek avontuurlijk, vrolijk, opbeurend en herkenbaar. Het zorgt ervoor dat je meteen een andere wereld in vliegt."

De 'Madurodam-tune' werd gecomponeerd door Leon Brouwer uit Tilburg. Hij koos voor een episch thema met knipogen naar de verschillende attracties van Madurodam. "Maar er zijn ook typisch Hollandse kenmerken in verwerkt, zoals een draaiorgel."

Restaurant
Men wil uiteindelijk ook een aparte soundtrack laten maken voor andere delen van het park, zoals het restaurant en de souvenirwinkel. "Maar dat is letterlijk nog toekomstmuziek", aldus de voorlichtster. Er zijn vooralsnog geen concrete plannen om de muziek uit te brengen, bijvoorbeeld op iTunes en Spotify. "Maar we sluiten het zeker niet uit."

Meer Madurodam