Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Dierenrijk

Beren verscheuren wolf in Brabantse dierentuin

30-10-2018, 14:40 uur | Reacties

In een Brabantse dierentuin is gisteren een wolf op een bloederige manier aan haar einde gekomen. Tijdens het spelen viel het 2-jarige dier in het water, waarna ze werd verscheurd door bruine beren in hetzelfde verblijf. Het voorval vond plaats in Dierenrijk Nuenen.

Enkele bezoekers waren getuige van de slachtpartij. Er werden direct dierenverzorgers bij geroepen, maar die konden niets meer betekenen voor de wolf. Waarom het gisteren uitliep op de brute aanval, is voor het park nog een groot raadsel.

ZIE OOK: Orang-oetan dood gevonden in Apenheul

"De verzorgers waren snel ter plaatse, maar helaas was de wolf toen al overleden", staat in een verklaring op Facebook. "We zijn allemaal ontzettend geschrokken en verdrietig dat dit tragisch ongeval heeft plaatsgevonden."

In Dierenrijk Nuenen leven wolven en beren al jarenlang samen in één verblijf, omdat dat in het wild ook goed gaat. "Het zijn geen natuurlijke vijanden van elkaar", staat op de website van het dierenpark. Wel krijgen ze apart te eten. Een woordvoerster laat weten dat het park vooralsnog niet van plan is om rigoureuze maatregelen te nemen.ZIE OOK: Oeps: Brabantse dierentuin is brutale ringstaartmaki kwijt

Reacties
Bijdrage