Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Dierenrijk

Beren verscheuren wolf in Brabantse dierentuin

30-10-2018, 14.40 uur

In een Brabantse dierentuin is gisteren een wolf op een bloederige manier aan haar einde gekomen. Tijdens het spelen viel het 2-jarige dier in het water, waarna ze werd verscheurd door bruine beren in hetzelfde verblijf. Het voorval vond plaats in Dierenrijk Nuenen.

Enkele bezoekers waren getuige van de slachtpartij. Er werden direct dierenverzorgers bij geroepen, maar die konden niets meer betekenen voor de wolf. Waarom het gisteren uitliep op de brute aanval, is voor het park nog een groot raadsel.

"De verzorgers waren snel ter plaatse, maar helaas was de wolf toen al overleden", staat in een verklaring op Facebook. "We zijn allemaal ontzettend geschrokken en verdrietig dat dit tragisch ongeval heeft plaatsgevonden."

In Dierenrijk Nuenen leven wolven en beren al jarenlang samen in één verblijf, omdat dat in het wild ook goed gaat. "Het zijn geen natuurlijke vijanden van elkaar", staat op de website van het dierenpark. Wel krijgen ze apart te eten. Een woordvoerster laat weten dat het park vooralsnog niet van plan is om rigoureuze maatregelen te nemen.



Meer Dierenrijk
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be