Mega Speelstad

Kinderpretpark voor tienduizenden euro's opgelicht bij wisseltruc

25-10-2018, 12:04 uur | Reacties

De eigenaar van een kinderpretpark in België is voor tienduizenden euro's opgelicht. Dat gebeurde met behulp van een klassieke wisseltruc. Een man deed zich in juni 2016 voor als een vertegenwoordiger van een rijke Israëlische familie. Die zou Mega Speelstad in Wechelderzande voor 15 miljoen euro willen overnemen.

Een voorschot van 240.000 euro moest in de Italiaanse stad Milaan overhandigd worden, meldt nieuwssite HLN. Daarbij stelden de 'kopers' wel een vreemde eis. Het pretpark zou het bedrag krijgen in ruil voor de dagopbrengst van 20.000 euro plus 100.000 euro. Wonder boven wonder ging de eigenaar daarmee akkoord.


ZIE OOK: Rechtszaak over halloween-spookhuis: 'Ik ben bedrogen'

De zogenaamde vertegenwoordiger - Abdellah A. - toonde ter plekke eerst een koffer vol met biljetten van 500 euro. Vervolgens pakte de eigenaar van Mega Speelstad een zak met 95.000 euro uit zijn koffer. Toen hij de koffer weer wilde sluiten, ging de dader er met al het geld vandoor.

Na een zoektocht kwam de politie uit bij Abdellah A., die eerder al veroordeeld was tot vijf jaar cel voor vergelijkbare feiten. Voor de oplichting van het pretpark krijgt hij veertig maanden cel extra. De crimineel kwam zelf niet opdagen bij het proces.

Mega Speelstad noemt zichzelf "het grootste kinderpretpark van België". Er staan enkele tientallen binnen- en buitenattracties, waaronder twee kleine achtbanen. Het park van 14.000 vierkante meter wordt geëxploiteerd door Jurgen Bevers.

ZIE OOK: Gehandicapten krijgen megaboete na oplichten Disneyland Paris

Reacties