Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Vrouw klaagt over Walibi-achtbaan: 'Vuureffect is slecht voor milieu'

25-10-2018, 13.45 uurBeeld: Laurens van Heerde

Een vrouw heeft een merkwaardige reden gevonden om te klagen over haar dagje uit in Walibi Holland. Thérèse Robberecht bracht afgelopen maand een bezoek aan het pretpark. Eenmaal aangekomen bij de achtbaan Lost Gravity, was haar goede humeur plotseling als sneeuw voor de zon verdwenen. De reden: een vuureffect.

"Tijdens het wachten op mijn familie tot ze uit de achtbaan kwamen, viel mij op dat naast deze achtbaan twee torens staan die vuur spuwen", schrijft Robberecht op klachtensite Klacht.nl. "Nu levert het vuur spuwen uit de torens niet alleen schrik op, maar is het tevens enorm slecht voor het milieu."

Het is schandalig dat Walibi niet aan het milieu denkt, vindt de klaagster. "De vraag die ik me dan stel is: waar is het goed voor? Het voegt niks toe voor de mensen die aan het wachten zijn of voor de mensen die in de achtbaan zitten." De vrouw zegt pas tevreden te zijn "op het moment dat die torens geen vuur meer spuwen".

Lost Gravity ging in 2016 open. De rollercoaster is 32 meter hoog en 680 meter lang. De tospnelheid bedraagt 87 kilometer per uur. Walibi laat weten dat er geen plannen zijn om het vuureffect weg te halen.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be