Walibi Holland

Vrouw klaagt over Walibi-achtbaan: 'Vuureffect is slecht voor milieu'

25-10-2018, 13.45 uur | ReactiesFoto: Laurens van Heerde

Een vrouw heeft een merkwaardige reden gevonden om te klagen over haar dagje uit in Walibi Holland. Thérèse Robberecht bracht afgelopen maand een bezoek aan het pretpark. Eenmaal aangekomen bij de achtbaan Lost Gravity, was haar goede humeur plotseling als sneeuw voor de zon verdwenen. De reden: een vuureffect.

"Tijdens het wachten op mijn familie tot ze uit de achtbaan kwamen, viel mij op dat naast deze achtbaan twee torens staan die vuur spuwen", schrijft Robberecht op klachtensite Klacht.nl. "Nu levert het vuur spuwen uit de torens niet alleen schrik op, maar is het tevens enorm slecht voor het milieu."


ZIE OOK: Vrouw is kwaad op Walibi Holland: 'Wildwaterbaan was veel te nat!'

Het is schandalig dat Walibi niet aan het milieu denkt, vindt de klaagster. "De vraag die ik me dan stel is: waar is het goed voor? Het voegt niks toe voor de mensen die aan het wachten zijn of voor de mensen die in de achtbaan zitten." De vrouw zegt pas tevreden te zijn "op het moment dat die torens geen vuur meer spuwen".

Lost Gravity ging in 2016 open. De rollercoaster is 32 meter hoog en 680 meter lang. De tospnelheid bedraagt 87 kilometer per uur. Walibi laat weten dat er geen plannen zijn om het vuureffect weg te halen.

ZIE OOK: Amerikanen: 'Walibi-achtbaan Lost Gravity veel beter dan Baron 1898 in de Efteling'

Reacties