Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Directeur Avonturenpark Hellendoorn al jaren onzichtbaar

11-12-2018, 18.01 uur

Wie is toch de directeur van Avonturenpark Hellendoorn? Dat lijkt een makkelijk te beantwoorden vraag, maar de baas van het Overijsselse pretpark is al jaren volkomen onzichtbaar. Officieel zwaait Lyan van den Bosch al sinds 2012 de scepter over Hellendoorn. Toch lijkt niemand echt te weten wie de vrouw is.

Over Van den Bosch is bekend dat ze naast het pretpark woont. Haar LinkedIn-profiel verraadt dat ze eerder werkte bij een Zwitsers waterpark en een dierenpark op het Spaanse eiland Gran Canaria. Maar ze geeft geen interviews of presentaties, laat zich niet zien op persconferenties, bemoeit zich niet met fansites en heeft geen foto's van zichzelf online staan. Daarmee is Avonturenpark Hellendoorn het enige attractiepark in Nederland waarvan de directeur volledig anoniem is voor de buitenwereld.

Looopings vroeg Van den Bosch per mail waarom ze ervoor heeft gekozen om - in tegenstelling tot haar collega's - alleen achter de schermen te opereren. Ook kreeg ze de vraag of ze iets zou kunnen vertellen over haar werkzaamheden, haar achtergrond, haar kijk op de Nederlandse pretparkwereld, haar hobby's en haar toekomstplannen voor Avonturenpark Hellendoorn. Wat zijn attracties die Hellendoorn nog mist? Wat is haar favoriete attractiepark naast Hellendoorn?

Directrice Van den Bosch heeft ervoor gekozen om niet op de vragen in te gaan. In plaats daarvan liet ze marketingmanager René Peul het woord voeren.

"Mevrouw Van den Bosch is drukbezet", zegt hij. "Ze werkt achter de schermen hard aan de groei van het park. Zo acteert zij al jaren naar volle tevredenheid. Voor Avonturenpark Hellendoorn ziet ze geen meerwaarde om zelf op de voorgrond te treden."

Wel wil Peul kwijt dat de directrice meerdere parken aanstuurt binnen de Looping Group, de parkengroep achter Avonturenpark Hellendoorn. Daarbij horen parken als Pleasurewood Hills in Groot-Brittannië en Fort Fun Abenteuerland in Duitsland. Van den Bosch is officieel 'directeur Noord-Europa'. De Looping Group is in Belgische handen.

Avonturenpark Hellendoorn is ondertussen druk bezig met toekomstplannen, aldus Peul. Zo krijgt kindergebied Dreumesland deze winter een nieuwe attractie. Verder wordt de oude attractie Casa Magnetica vervangen door iets nieuws. Thrillride Montezuma's Revenge staat al een tijdje te koop.

Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be