Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn past halloween-evenement aan na klachten van gelovigen

16-10-2018, 15:15 uur | Reacties

Avonturenpark Hellendoorn gaat een halloween-evenement aanpassen na een reeks klachten. Tijdens het jaarlijkse horrorfeest Screams zouden bezoekers eigenlijk geconfronteerd worden met de scare zone Devil's Church. Dat was tegen het zere been van strenggelovige christenen.

De afgelopen dagen ontving het Overijsselse attractiepark talloze klachten uit de christelijke hoek, bevestigt een woordvoerder aan Looopings. "Dat varieerde van kwade mailtjes tot ernstige verwensingen." Op WhatsApp ging een kettingbericht rond waarin werd opgeroepen om te protesteren tegen Hellendoorn. Ook op de Facebook-pagina van het park kwamen boze berichten binnen.


ZIE OOK: Drie spookhuizen en zeven scare zones tijdens halloweenavonden in Avonturenpark Hellendoorn

Devil's Church werd omschreven als "een satanistische tempel met gruwelijke rituelen". "De duistere krachten zorgen voor heel veel ellende", stond in de oorspronkelijke omschrijving. "Jullie zijn uitgenodigd om getuige te zijn van een ritueel offer om demonische entiteiten te voeden."

Hellendoorn stapt nu af van die verhaallijn. "We willen rekening houden met de gevoelens van mensen uit de directe omgeving", vertelt de voorlichter. Daarom is besloten om Devil's Church te hernoemen naar Terror Temple. Alle verwijzingen naar het geloof zijn weggehaald. "Verder dan die aanpassing zullen we niet gaan. Screams staat als een huis."

De derde editie van Screams vindt plaats op vrijdag 19 en vrijdag 26 oktober. Er komen drie spookhuizen en zeven scare zones met in totaal ruim 150 acteurs. Entreekaarten kosten online 22,50 euro en aan de kassa 27,50 euro. Voor de spookhuizen betalen bezoekers 4 euro per stuk of 10 euro voor alle drie de huizen.

ZIE OOK: Zweeds pretpark stopt met halloweenreclame: 'Te eng'

Reacties