Dolfinarium

Faillissement ligt op de loer voor Dolfinarium: opnieuw fors verlies

13-10-2018, 11:44 uur | Reacties

Het Dolfinarium in Harderwijk heeft opnieuw een jaar verlies gedraaid. In het boekjaar tot en met oktober 2017 noteerde het zeedierenpark een verlies van bijna 2,1 miljoen euro, blijkt uit een jaarrekening die afgelopen week is gepubliceerd. Een bijstorting van 2,5 miljoen euro door de Spaanse eigenaar Aspro Parks kon voorkomen dat het park daadwerkelijk failliet ging.

Het gaat al jaren slecht met het Dolfinarium. In 2016 leed het park 2,8 miljoen euro verlies. Een jaar eerder was dat 3,9 miljoen euro en in 2014 1,2 miljoen euro. Het nieuwste jaarverslag toont een verdere daling van de omzet met 5 procent, tot 9,3 miljoen euro.


ZIE OOK: Financieel drama voor Dolfinarium Harderwijk: weer miljoenen euro's verlies

Om het park financieel weer gezond te krijgen, wil de directie een pas geopend waterpark de komende jaren uitbreiden. Ook moeten er maatregelen komen om de operationele kosten te laten dalen. Daarnaast zullen nog meer medewerkers hun baan verliezen. De afgelopen jaren werd al een groot deel van het personeel op straat gezet vanwege de financiële problemen.

Ondanks de slechte cijfers verwacht manager Alex Tiebot dat het park binnenkort weer winst gaat maken. "De financiële vooruitzichten zijn sterk verbeterd", zei hij in augustus. Het Dolfinarium maakt tegenwoordig geen bezoekersaantallen meer bekend.

ZIE OOK: Miljoenenverlies voor Dolfinarium Harderwijk: 'Reden tot zorg'

Reacties