Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Directrice Toverland verdedigt bezuinigingen: 'Zo gaat het al jaren'

05-10-2018, 12.59 uur

De bezuinigingen die Toverland dit najaar heeft doorgevoerd, zijn een logisch gevolg van de bezoekersaantallen. Dat zegt directrice Caroline Kortooms in een interview. Het Limburgse attractiepark opende in juli twee nieuwe themagebieden van 35 miljoen euro. Sommige nieuwe attracties, winkels en restaurants gaan tegenwoordig uren later open dan de rest van het park.

Kortooms spreekt zelf niet over bezuinigingsmaatregelen. "Wij moeten meebewegen met de bezoekersaantallen", vertelt ze in gesprek met BNR Nieuwsradio. "Het zou naïef zijn om bij 14.000 gasten dezelfde bezetting te hebben als bij 1.000 gasten. We zijn flexibel, dat is gewoon de constructie van Toverland. Wij doen dit al jaren, net als de meeste andere parken."

Dat gloednieuwe attracties in het openingsjaar al delen van de dag gesloten blijven, is echter behoorlijk ongebruikelijk in grote Europese pretparken. Toch verdedigt Kortooms die keuze. "We monitoren de bezoekersstromen en sluiten daar de bedrijfsvoering heel goed op aan. De hele logistiek van het park is veranderd."

De bezoekersaantallen van Toverland vielen afgelopen zomer tegen. Volgens Kortooms kwam dat door het warme weer. "Die zomer krijgen we dit jaar niet meer helemaal goedgemaakt." Toch kijkt de directrice met een goed gevoel terug op de afgelopen maanden. "Het was aanmerkelijk drukker dan vorig jaar. De pijn zit erin dat het nog substantieel meer had kunnen zijn."

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Attractiepark Toverland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be