Welkom!

Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.

Help ons door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
Deze hinderlijke boodschap zal dan verdwijnen. Bedankt!
Attractiepark Toverland

Directrice Toverland verdedigt bezuinigingen: 'Zo gaat het al jaren'

05-10-2018, 12:59 uur | Reacties

De bezuinigingen die Toverland dit najaar heeft doorgevoerd, zijn een logisch gevolg van de bezoekersaantallen. Dat zegt directrice Caroline Kortooms in een interview. Het Limburgse attractiepark opende in juli twee nieuwe themagebieden van 35 miljoen euro. Sommige nieuwe attracties, winkels en restaurants gaan tegenwoordig uren later open dan de rest van het park.

Kortooms spreekt zelf niet over bezuinigingsmaatregelen. "Wij moeten meebewegen met de bezoekersaantallen", vertelt ze in gesprek met BNR Nieuwsradio. "Het zou naïef zijn om bij 14.000 gasten dezelfde bezetting te hebben als bij 1.000 gasten. We zijn flexibel, dat is gewoon de constructie van Toverland. Wij doen dit al jaren, net als de meeste andere parken."

ZIE OOK: Toverland kiest voor bezuinigingen

Dat gloednieuwe attracties in het openingsjaar al delen van de dag gesloten blijven, is echter behoorlijk ongebruikelijk in grote Europese pretparken. Toch verdedigt Kortooms die keuze. "We monitoren de bezoekersstromen en sluiten daar de bedrijfsvoering heel goed op aan. De hele logistiek van het park is veranderd."

De bezoekersaantallen van Toverland vielen afgelopen zomer tegen. Volgens Kortooms kwam dat door het warme weer. "Die zomer krijgen we dit jaar niet meer helemaal goedgemaakt." Toch kijkt de directrice met een goed gevoel terug op de afgelopen maanden. "Het was aanmerkelijk drukker dan vorig jaar. De pijn zit erin dat het nog substantieel meer had kunnen zijn."

ZIE OOK: Tegenvallende bezoekersaantallen na opening nieuwe achtbaan Toverland: 'We hadden op meer gehoopt'

Reacties
Bijdrage