Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente maakt zich zorgen over financiële problemen Wildlands Emmen

05-10-2018, 14:40 uur | Reacties

De gemeente Emmen maakt zich steeds meer zorgen over de financiële situatie van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het dierenpark leende tientallen miljoenen euro's van de gemeente. Vanwege tegenvallende bezoekersaantallen is de kans groter geworden dat het bedrag niet of niet volledig terugbetaald kan worden.

Tot nu toe schatte de gemeente die kans op 10 procent. Nu blijkt dat de bezoekersaantallen van 2018 verder achterblijven ten opzichte van de begroting, is het risicoprofiel verhoogd naar 30 procent.


ZIE OOK: Wildlands Adventure Zoo Emmen stevent af op miljoenenverlies

In 2017 leed de dierentuin een verlies van 1,8 miljoen euro. Dit jaar wordt het negatieve resultaat hoogstwaarschijnlijk nog groter. Er had vorige maand een aangescherpt toekomstplan gepresenteerd moeten worden aan de gemeente, maar de presentatie is uitgesteld tot eind dit jaar. De directeur van het park stapte afgelopen maand per onmiddellijke ingang op.

Wildlands, geopend in 2016, was vorig jaar goed voor één miljoen bezoekers. Het is nog maar de vraag of dat aantal in 2018 gehaald kan worden. Men sluit niet uit dat het risicoprofiel binnenkort opnieuw verhoogd moet worden.

ZIE OOK: Directeur Wildlands Adventure Zoo Emmen weg

Reacties