Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Wildlands Adventure Zoo Emmen

Gemeente maakt zich zorgen over financiële problemen Wildlands Emmen

05-10-2018, 14.40 uur

De gemeente Emmen maakt zich steeds meer zorgen over de financiële situatie van Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het dierenpark leende tientallen miljoenen euro's van de gemeente. Vanwege tegenvallende bezoekersaantallen is de kans groter geworden dat het bedrag niet of niet volledig terugbetaald kan worden.

Tot nu toe schatte de gemeente die kans op 10 procent. Nu blijkt dat de bezoekersaantallen van 2018 verder achterblijven ten opzichte van de begroting, is het risicoprofiel verhoogd naar 30 procent.

In 2017 leed de dierentuin een verlies van 1,8 miljoen euro. Dit jaar wordt het negatieve resultaat hoogstwaarschijnlijk nog groter. Er had vorige maand een aangescherpt toekomstplan gepresenteerd moeten worden aan de gemeente, maar de presentatie is uitgesteld tot eind dit jaar. De directeur van het park stapte afgelopen maand per onmiddellijke ingang op.

Wildlands, geopend in 2016, was vorig jaar goed voor één miljoen bezoekers. Het is nog maar de vraag of dat aantal in 2018 gehaald kan worden. Men sluit niet uit dat het risicoprofiel binnenkort opnieuw verhoogd moet worden.

Meer Wildlands Adventure Zoo Emmen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be